Від моменту мобілізації до потрапляння під ворожій обстріл та загибелі минуло... 27 днів. Як? - Борислав Береза

"Тільки щойно прочитав, що 31 липня був мобілізований журналіст Богдан Затула з Харкова, а вже 26 серпня Богдан потрапив під артилерійський вогонь і загинув. Йому було 26 років", - пише політик та громадський діяч Борислав Береза на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"А як таке могло статися? Питання в тому, що від моменту мобілізації до потрапляння під ворожій обстріл минуло... 27 днів. Як?

Навчання триває мінімум довше місяця. Ще є логістика. А тут - за 27 днів людина пройшла увесь шлях від мобілізації до фронту. То як він опинився на нулі, не пройшовши навчання? Якій рівень підготовки в нього взагалі був при цьому? Це випадковість - чи система? Богдан був журналістом і стався розголос. А якби він був дизайнером, сантехніком чи ІТ-шником, то про це навряд чи ми дізналися б при такому порушенні. Тому треба розібратися, поодинокий це випадок, чи ні.

Ще раз звертаю увагу, що восени 2023 року тодішній Головком Залужний доніс до Зеленського, що необхідно не лише мобілізувати 450 000 солдатів, а й навчати їх, від пів року до року! Тоді Зеленський сказав, що не бачить аргументів для такої мобілізації. Про навчання взагалі промовчав. А що відбувається зараз? Національна програма мотивації служби у ЗСУ так і не створена. Програми рекрутингу є не у всіх бригадах. Зеленський дистанцінувався від мобілізації. Питання демобілізаці взагалі не підіймається. А тепер - такий випадок. Буду звертатися до депутатів, щоб вони з'ясували не лише обставини, а і те, чи не є це системною проблемою сьогодні".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 7 вересня 2024 року - Злий Одесит

субота, 7 вересень 2024, 18:15

Сьогодні 7 вересня. Триває 927 доба повномасштабної війни Росії з Україною. Відповів на 10 найцікавіших питань глядачів. Чи можна “Байрактарами”, збивати розвідувальні дрони? Знов про фортифікаційні споруди та доцільність знищення нафтобаз ворога. Про ...

Ті самі, що Путін випрошував, принижуючись: На атакованому дронами СБУ складі боєприпасів у Воронезькій області були ракети з КНДР

субота, 7 вересень 2024, 17:02

На складі боєприпасів і військової техніки в Острогозькому районі Воронезької області Росії, який атакували дрони СБУ в ніч на 7 вересня, були ракети, які передала Північна Корея. Про це написав у Telegram керівник Центру протидії дезінформації Андрій ...