Відбивають по 10 атак ворога на день: Як кіберфахівці СБУ довели, що "непереможні російські хакери" - це міф

Українські кіберфахівці зруйнували міф про "непереможних російських хакерів" та пішли у контрнаступ. Про це на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" пише політичний експерт Олексій Голобуцький, передають Патріоти України.

Водночас агентура рф продовжує розкручувати в Європі тему кіберзагроз, хоча насправді росіяни зазнають поразок на кіберфронті. "Війна в Україні зруйнувала міф про "непереможних російських хакерів", як і "про другу армію в світі" і про інші "аналоговнєти"... Кібербезпека росіян поступово рухається "строго по плану в хаотическом порядке" на інший берег Дніпра", - вважає Олексій Голобуцький.

Він зазначив, що кіберфахівці СБУ з початку лютого відбили вже понад 3,5 тис. кібератак на інформаційні ресурси, реєстри та органи влади. "Київ, як і інші міста-мільйонники, хотіли залишити без світла і води ще у вересні. Тоді ж – "покласти" онлайн-банкінг та будь-які платежі в інтернеті. Як бачимо, не вийшло – наші кіберфахівці спрацювали краще. Зараз СБУ відбиває в середньому по 10 атак в день і встигає наваляти у відповідь", - наводить статистику експерт.

Водночас, українські кіберфахівці не лише обороняються, але й ідуть у наступ. Експерт наводить приклади, коли українська ІТ-армія отримала доступ до системи енергетичної компанії у ленінградській області. Тоді ряд міст у рф сиділи при свічках. Також українські хакери зламали базу Центробанку рф, виклавши у відкритий доступ його бази даних.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...