Відчайдушна авантюра: Спроби Макрона налагодити відносини з Китаєм і дистанціюватися від США стали несподіванкою для французьких дипломатів, - Le Monde

Контекст цієї пригоди може вплинути на перебіг російсько-української війни та долю Тайваню

За даними Le Monde, французькі дипломати стурбовані спробами президента Франції Емманюеля Макрона вибудувати діалог із Китаєм, а також його спробами дистанціюватися від США.

Працівники міністерства закордонних справ Франції на умовах анонімності розповіли газеті, що Макрон тримає їх у невідомості, намагаючись керувати зовнішньою політикою самостійно за допомогою власних радників.

"Президент робить те, що йому заманеться, а людям набридло збирати по шматочках і пояснювати позиції [Макрона], які погано розуміють", – заявив один зі співрозмовників Le Monde у зовнішньополітичному відомстві.

Інше джерело повідомило, що президент Франції заскочив міністерство закордонних справ зненацька своїм коментарем в інтерв'ю під час повернення з Китаю про те, що ЄС не має орієнтуватися на США в питанні Тайваню.

Висловлювання Макрона викликало підозри в МЗС Франції, що він намагається "задобрити" Китай угодою, яка передбачає ігнорування Тайваню в обмін на допомогу Пекіна у забезпеченні миру в Україні, пише Le Monde.

На цьому тлі дипломатичний радник французького президента Еммануель Бонн, за даними ЗМІ, улітку має провести переговори щодо України з керівником Бюро із закордонних справ Центрального комітету Компартії Китаю Ваном І – китайським дипломатом найвищого рангу.

У Єлисейському палаці неофіційно кажуть, що переговори Бонна і Вана будуть частиною регулярного діалогу між Парижем та Пекіном, наступний раунд яких дасть можливість "обмінюватися думками щодо шляхів досягнення миру за умов дотримання законних прав українців".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не тільки дефіцит боєприпасів: Полковник запасу назвав найбільшу проблему оборонних ліній ЗСУ на фронті

середа, 17 квітень 2024, 0:30

Головною проблемою оборонних ліній ЗСУ є не стільки дефіцит боєприпасів і зброї, як відсутність бійців. Про це сказав полковник запасу та колишній командувач аеромобільних військ України Іван Якубець в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. "Ми з...

Європейське майбутнє України можливе в концепції територіально "великої Болгарії" – сидіти, як миша, під європейським "фінансовим віником", - Олексій Кущ

середа, 17 квітень 2024, 0:15

"Якої Європи ми прагнемо – історичної чи реальної? Багато хто в Україні шукає "Європу, яку колись втратили" і якої більше не існує", - пише економіст Олексій Кущ на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "Одні ...