Відібрали при першому ж допиті: Російський генерал у листі обіцяв гарантії безпеки для українських військових при виході з "Азовсталі"

Під час виходу захисників Маріуполя з Азовсталі у травні 2022 року російський генерал ГРУ у листі обіцяв українським військовим гарантії безпеки та звільнення з полону через три-чотири місяці. Про цю раніше не відому деталь розповів звільнений з полону офіцер Азову Костянтин Кожекін в інтерв'ю BBC Україна, передають Патріоти України.

За його словами, лист від російського генерала був у командира Азову Дениса «Редіса» Прокопенка на момент виходу з Азовсталі. Кожекін розповідає, що на листі стояв підпис першого заступника начальника ГРУ Росії генерал-лейтенанта Володимира Алєксєєва. Його можна помітити на відео з Азовсталі, знятому в травні 2022 року.

Та лист, в якому містилася обіцянка звільнення українських захисників з полону протягом трьох-чотирьох місяців, у Редіса забрали під час першого ж допиту, розповідає Кожекін. Сам він каже, що не вважав лист реальною гарантією.

«Лист за підписом Володимира Алєксєєва був у нашого командира на момент виходу в полон. Це не було ніякою гарантією, тому що будь-які домовленості російська сторона порушує легко», — зазначає захисник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...