Відкривали найкращі місця для успішних ударів і стежили за переміщенням живої сили і техніки ворога: Новітні британські дрони стали "ключем" для прориву ЗСУ в Курській області, — The Times

Сили оборони України застосували різні види безпілотників під час прориву в Курській області. Серед них особливо ефективними виявились особливі британські пристрої. Завдяки цим БПЛА українці бачили найкращі місця для успішних ударів і стежили за переміщенням підрозділів ЗС РФ — живої сили і техніки. У якийсь момент по російських схованках били ракети РСЗВ HIMARS та дрони з вибухівкою. Про деталі українського рейду на Курщину розповіли на порталі The Times, передають Патріоти України.

Журналісти написали, що пристрій, який став у нагоді Україні — це дрон Phantom, який вони назвали британським. Технічних характеристик БПЛА у статті немає. Натомість описується, як його застосовували, щоб завдати шкоди росіянам і непомітно проникнути в Курську область. З одного боку, рій дронів заглушив засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) ЗС РФ. Тим часом "Фантоми" летіли вглиб російської території і вистежували противника, пояснили журналісти. Вони виявляли, наприклад, понтони, якими планували скористатись росіяни, чи важку техніку. Координати передавались на пункт управління і у потрібні точки прилітали ракети HIMARS або важкі ударні дрони. Паралельно вперед рушила бронетехніка, яка дала можливість ЗСУ проникнути у "ворожий анклав". Таким чином вдалось зайняти 1 тис. кв. км території РФ і заблокувати 3 тис. російських військових, серед яких є багато строковиків, написали журналісти.

"Фантом" допомагає ізолювати російські сили на землі, змушуючи їх здатися", — ідеться у статті.

Видання розповіло, як працює команда операторів. Бійці ЗСУ, які координують роботу дронів, перебувають у "білому фургоні". В середині — кілька екранів, на яких транслюється зображення камери безпілотника. Його отримують за допомогою Starlink, придбаного в компанії Ілона Маска. Журналісти опублікували фото, яке зробили у пункті керування. На одному з моніторів видно якусь місцевість на Курщині.

Прорив в Курській області, ЗСУ, дрони Фантом

Коли у кадр потрапляє військова техніка, віддається наказ HIMARS. Таким же чином кілька разів поспіль нищили понтони, які росіяни наводили на річці Сейм, розповіли українські військові журналістам. ЗС РФ, скажімо, вночі будували переправу, а вдень "Фантом" наводили на неї ракети. The Times опублікувало фото з безпілотником, який, ймовірно, застосовується ЗСУ на Курщині. Підписано, що це модель DJI Phantom 3 Pro: Фокус розповідав про цей пристрій (має камеру з якістю відео 1080р, знімає у режимі реального часу на швидкості 72 км/год.).

Прорив в Курській області, дрон DJI Phantom, дрон ЗСУ

"Кожного разу, коли ми знімаємо один із них, їм потрібно ще більше часу, щоб відновити його!" — прокоментував один з бійців удари по понтонах, які регулярно втрачають ЗС РФ в Курській області.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Президент Зеленський не помічає, як стає смішним - Юрій Ніколов

вівторок, 27 серпень 2024, 23:55

Біда. Президент Зеленський не помічає, як стає смішним. Його виправдання щодо залишення при собі корумпанта Татарова породили купу мемів. Люди реально ржуть над тим, як Татаров бігав по Києву стріляв чеченців. Бо мало хто може собі уявити це десь окрім...

Відкривали найкращі місця для успішних ударів і стежили за переміщенням живої сили і техніки ворога: Новітні британські дрони стали "ключем" для прориву ЗСУ в Курській області, — The Times

вівторок, 27 серпень 2024, 23:25

Сили оборони України застосували різні види безпілотників під час прориву в Курській області. Серед них особливо ефективними виявились особливі британські пристрої. Завдяки цим БПЛА українці бачили найкращі місця для успішних ударів і стежили за перемі...