Відмова Кучми від роботи в ТКГ - сигнал про глухий кут, - Портников

Колишній президент залишає ТКГ вже вдруге - він був першим керівником української делегації і пішов з неї саме тоді, коли стало ясно, що не існує ніяких реальних перспектив для домовленостей між Володимиром Путіним і Петром Порошенком.

"Колишній президент України Леонід Кучма залишив нашу делегацію у Тристоронній контактній групі. Сам Кучма стверджує, що за минулий рік робота контактної групи відновилася і значно просунулася. Однак при цьому толком не пояснює - що цілком у стилі Леоніда Даниловича - чому не хоче брати участь у подальшому просуванні", - пише Віталій Портников у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Що ж, мені не звикати пояснювати за Кучму. Колишній президент залишає ТКГ вже вдруге - він був першим керівником української делегації і пішов з неї саме тоді, коли стало ясно, що не існує ніяких реальних перспектив для домовленостей між Володимиром Путіним і Петром Порошенком. Вже тоді у Кремлі вирішили більше не спілкуватися з тодішнім президентом України, а місцеві олігархи, серед яких був і зять Кучми Віктор Пінчук, активно працювали над заміною глави держави людиною, яка зможе добитися взаєморозуміння з Москвою. Про те, що Москва взагалі не прагне до такого взаєморозуміння, схоже, не здогадувалися тоді ані олігархи, ані їх кандидати на посаду президента.

Кучма - один з небагатьох людей в Україні, хто це чудово розуміє. Але він може розраховувати, що авторитет, яким він користується у російських кланів, може допомогти пошуку компромісу. Його присутність на переговорах - сигнал Москві, що в Києві дійсно хочуть взаєморозуміння і закінчення конфлікту. Коли Кучма переконується, що цей сигнал не сприйматиметься у Кремлі і зовсім там нікому не цікавий, що Путін хоче не домовлятися, а тиснути, він іде. Кучмі цей тиск абсолютно не потрібен. Тому він пішов у 2018 році. Тому він пішов у 2020 році.

Ну і, звичайно, і тоді, і тепер його відхід був ще одним важливим індикатором - індикатором завершення олігархічного консенсусу лояльності чинному главі державі і початка процесу пошуку олігархами нового президента України. Просто у випадку із Зеленським цей процес пошуку почався раніше, ніж у випадку з Порошенком - що, загалом, не дивно, якщо давати собі раду у економічних перспективах країни".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...