"Відповідь буде очевидною": РФ хоче налагодити виробництво "шахедів" у Білорусі

Білорусь може стати російським плацдармом для налагодження виробництва безпілотних літальних апаратів типу Shahed. Це може статися тому, що іранські дрони-камікадзе вкрай низькотехнологічні. Таку думку висловив військовий експерт Павло Нарожний в ефірі FREEDOM, передають Патріоти України.

"Там немає вузлів, вкрай важких для оброблення. Його дуже просто розбити на три складові: планер, двигун та електроніка. Планер можна виробляти в РФ, двигун – купувати в Китаї (це стандартні двигуни від мопедів, не якась авіаційна техніка). А електроніка – це питання", – пояснив Нарожний.

Спікер зазначив, що Генштаб Збройних сил аналізує трофейну техніку, яка потрапила до рук українських військових: БПЛА Shahed постійно технічно деградують. Найскладніша історія з чіпами, які не виробляють у Росії та Ірані, а лише обмежено в Китаї.

"Якщо китайські чіпи опиняться в "шахедах" – компанія одразу потрапить під санкції Євросоюзу та США. Тому всі чіпи, що потрапляють у дрони, ретельно затирають. А ті, які нам вдається ідентифікувати – це чіпи з електронної техніки, що не призначена для війни", – зазначив експерт.

Саме тому Павло Нарожний вважає, що у Білорусі можуть налагодити виробництво. Але відповідь України буде очевидною: "Ізраїль завдавав ударів по заводу з виробництва "шахедів" в Ірані. Я більш ніж впевнений: якщо така інформація буде підтверджена – такий завод стане легітимною військоворю метою для ЗСУ. Цей завод у Білорусі один – Оршанський авіаційний. Колись він належав українському підприємству "Мотор Січ", та був націоналізований Лукашенко. Іншими словами – він його відібрав. Україна проінвенстувала в нього багато коштів, на цьому заводі ремонтували Мі-24, Мі-8, АН-24, там є спеціальний аеродром. Але ми знаємо, де він розташований, де всі цехи та верстати. Тому я більш ніж впевнений, що ЗСУ буде ухваене рішення зупинити виробництво, якщо воно розпочнеться", – підвів підсумки військовий експерт Павло Нарожний.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог дійсно бажає наступати не тільки на Авдіївському напрямку, але й на півночі, - Олександр Кочетков

середа, 1 травень 2024, 0:30

"Почастішали інформаційні вкиди про наступ на Сумську та Чернігівську області, який ворог начебто планує. Лунають побоювання, що це буде повторення початку повномасштабного вторгнення у 2022 році з катастрофічними наслідками. Інформую про те, що знаю",...

Росіяни згадують, як вони рятували Казахстан від правих радикалів, а тепер президент країни Токаєв завдав сусідам удар у спину, - Казанський

середа, 1 травень 2024, 0:15

"Російські пропагандисти б'ються в пропасниці - Казахстан, виявляється, більше не друг Росії? Виявляється, влада країни продала 81 старий радянський літак американцям. Це Міг-29, Міг-27, Су-24. І всі ці літальні апарати планується передати Україні", - ...