Відстоювання принципів чи недалекоглядний маневр команди Зеленського? Україна ризикує потрапити під економічний удар Китаю

З одного боку, йдеться про відстоювання демократичних традицій та підтримку найпослідовнішого союзника, з іншого – загроза отримати ще одного дуже потужного ворога під час війни з Росією

Україна підкладає свиню іншій державі, а потім дивується санкціям, що настали. Таку думку висловив журналіст Олександр Панько у статті "Навіщо Україна підтримує Литву в антикитайській істерії" на "Фраза.юа", зазначають Патріоти України. Йдеться про КНР: Тайвань, незважаючи на китайські попередження, відкрив у Литві власне представництво.

Журналіст нагадує, що відносини Литви з офіційним Китаєм і без того були ускладнені активною позицією Вільнюса щодо сепаратистського руху Тибету, а тепер ще й «представництво Тайбею», яке нібито не є дипломатичним, але при цьому надає консульські послуги.

«У відповідь на цю справу Китай швиденько перестав приймати товари та вантажі з Литви. Місцеві експортери впали в транс і неодноразово вже прокляли «демократичний Вільнюс… Пекін просто викреслив литовців зі своїх митних систем».

І начебто це має бути проблема виключно литовців, вважає Олександр Панько, проте українці не можуть не «пхати свого носа». Офіційний Київ підтримав відкриття у Литві посольства Тайваню та назвав це «виявом демократії». При цьому, нагадує журналіст, у Києва відносини з Пекіном і так зіпсовані, так що українська влада просто «грає з вогнем». Адже в Гаазькому суді перебуває позов до України на $4,5 млрд від китайського інвестора, який не погоджується з реприватизацією підприємства «Мотор Січ».

«Або українські дипломати настільки недалекі, що принесли своїй країні ще більше проблем у відносинах з КНР, або подібне рішення було ухвалено за вказівкою західних «партнерів» — насамперед США, які всіма способами прагнуть притиснути Китай у зовнішній політиці», — припускає автор статті. .

У зв'язку з цим він наголошуєт, що Китай є головним економічним партнером України, основним покупцем українського зерна та металу, а також постачальником дешевого імпорту.

Панько прогнозує, що може повторитись ситуація з білоруською електроенергією. «Влітку Україна підтримала Литву і відмовилася закуповувати електроенергію Білоруської АЕС, а потім Вільнюс різко передумав і став купувати електрику у Мінська... Не виключено, що так буде й зараз: китайський економічний удар по Вільнюсу прийде по дотичній, а ось Київ точно потрапить під гарячу руку».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...