Війна буде довгою, Україні потрібно формувати новий повноцінний резерв, - Мирослав Гай

Офіцер Збройних сил Мирослав Гай вважає, що Україні потрібно формувати новий повноцінний резерв, оскільки на фронті тривають запеклі бої, наші люди гинуть, хворіють, та дістають поранень, передають Патріоти України.

"Весь резерв, який у нас був, ми вже застосували у боях. Зараз, наскільки я розумію, за розпорядженням президента України та з відповідних дій командування ЗСУ будуть формуватися нові резерви. Ми маємо розуміти, що у РФ величезний мобілізаційний ресурс, навіть, якщо його занизити вдвічі, то це мільйони й мільйони людей. Україна, по-перше, має менший мобілізаційний ресурс, також багато людей втрачено через внутрішню та зовнішню еміграцію. Однак, нам потрібно формувати новий повноцінний резерв, тому що йдуть запеклі бої, наші люди гинуть, хворіють, є поранені. Відповідно, треба буде доукомплектовувати наші бойові бригади, особовий склад, для того, щоб ми мали змогу протистояти агресії РФ", – пояснив Гай.

За його оцінкою, російська агресія триватиме ще довго. Наприклад, у США нарощують виробництво снарядів 155 мм для України, але тільки через 2 роки вони хочуть наростити виробництво до 90 тисяч снарядів на місяць. Відповідно, американські аналітики припускають, що війна триватиме 2 роки.

"Загадувати не хочу, але коли робляться такі заяви, то за ними стоять потужні серйозні розрахунки. Тому я розглядаю, що у нас війна буде довгою й Україні потрібно формувати фахові та навчені резерви. Зараз всі обов'язково проходять навчання перед відправленням у бойові бригади, це забирає час, але у людей є мінімальна підготовка для ведення бойових дій", – наголосив офіцер.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...