Війна не стала на заваді: Нардепи закупилися автівками щонайменше на $1,3 млн з 24 лютого, - журналістське розслідування

З початку повномасштабного вторгнення народні депутати та їхні родини придбали автівок щонайменше на $1,3 млн. Про це пишуть журналісти проєкту Bihus.Info, передають Патріоти України.

Журналісти з’ясували, що наприкінці вересня 2022-го року нардепка від "Слуг народу" Ірина Аллахвердієва стала власницею автомобіля Mercedes-Benz S500L 2021-го року випуску. Ціна на такі стартує від 4,4 млн грн.

Водночас в коментарі журналістам Аллахвердієва заявила, що автомобіль обійшовся їй лише в 1 млн грн, тобто нібито в чотири рази нижче його ринкової вартості. Bihus.Info нагадує, що НАБУ розслідує провадження, в якому перевіряє походження 20 млн грн, нібито подарованих народній депутатці її батьком.

Іншого депутата від "Слуг народу" Олександра Горобця у серпні 2022-го року помітили під рестораном у центрі Києва, куди його привіз свіжопридбаний Mercedes-Benz S560 2017-го року випуску вартістю $70 тис. На питання журналістів нардеп відповів, що автомобіль належить його другу-рітейлеру.

За інформацією Bihus.Info, насправді власником розкішної автівки є водій, який давно працює з Горобцем і який чекав на нього під рестораном, доки нардеп перебував всередині.

Влітку минулого року на батька депутата від "Слуги народу" Леоніда Галушка оформили Lexus NX300H 2021-го, а на початку грудня ще й Volvo XC90 2022-го року. Ціни на ці авто починаються від $40 тисяч та від $55 тисяч відповідно. Також журналісти зафіксували депутата в урядовому кварталі за кермом автомобіля Mercedes-Benz S500 2010-го року (від $10 тисяч).

Bihus.Info наголошує, що всі три автівки мають улюблені номери нардепа з числом 9899. До цього Галушко користувався Toyota Land Cruiser 200 з аналогічним номерним знаком, який належав його матері.

На початку січня цього року на трасі Київ-Чоп було зафіксовано перевищення швидкості автомобілем BMW M760Li 2019-го року. На пасажирському сидінні перебувала жінка, схожа на нардепку від "Слуг народу" Маргариту Шол. За кермом була людина, схожа на її колишнього чоловіка Василя Шола. Автомобіль вартістю мінімум $97 тисяч оформлено на мати Василя у листопаді 2022-го року.

Інша нардепка від "Слуг" Ольга Василевська-Смаглюк у липні минулого року придбала позашляховик Jeep Grand Cherokee 2021-го року випуску.

За попередньою інформацією, вона продала свої старі автомобілі Honda CR-V та Mercedes-Benz GLC. У коментарі журналістам депутатка повідомила, що автомобіль коштував близько 1,8 млн грн, а також, що вона подала відповідні зміни до декларації.

У травні минулого року нардеп від "Слуг" Євгеній Брагар став власником Lexus CT200h 2012-го року. Bihus.Info повідомляє, що це "відновлений биток", придбаний у США за $3250. В Україні ціни на аналогічні автівки стартують з $13,8 тис.

У травні 2022 року на сина нардепа Євгенія Шевченка, який нині є членом депутатської групи "Відновлення України", оформили Mercedes-Benz G63 AMG 2022-го року. Ціни на такі стартують з $216 тис.

До цього журналісти фіксували нардепа в урядовому кварталі на BMW X5M (від $169 тисяч), який також оформлений на його сина.

Його "одногрупник" та колишній член "Слуг" Артем Дмитрук цьогоріч привітав свою аудиторію у Instagram з салону автомобіля Land Rover Range Rover четвертого покоління. Найдешевші такі коштують на вторинному ринку $35 тис.

Депутат групи "За майбутнє" Анатолій Урбанський раніше приїздив до Верховної Ради на Range Rover Autobiography 2019-го року, що оформлений на його дружину. 7 січня 2023 року на неї було оформлено Mercedes-Benz G63 AMG 2022-го року, який коштує від $216 тис.

Член групи "Опозиційна платформа за життя і мир" Володимир Кальцев у вересні 2022-го року придбав Jeep Grand Cherokee 2013-го року. Ціни на такі стартують з $16,8 тис.

Його соратник по групі Суто Мамоян раніше приїздив до Ради на Rolls-Royce Cullinan, що оформлений на його дядька Арафата Мамояна. У липні 2022 року на дядька нардепа оформили новий Lexus LX500d, вартістю щонайменше $123 тис., а наприкінці вересня ще й дві Toyota Land Cruiser 300. Загалом вони коштують щонайменше $180 тисяч. Обидві Toyota журналісти фіксували в урядовому кварталі у день пленарного засідання Ради.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...