"Війна" - остання рятівна мотузка Росії. Наша місія - до тої мотузки покласти поруч мило і мовчки відійти", - блогер

Війна - останній реальний механізм, що об'єднує Росію.

"Більшість росіян війна не відпускає. Їх не відпускає війна, до якої вони взагалі не причетні, ніколи не знали про неї нічого реальніше, ніж радянська пропаганда, але натягують на себе ту війну за будь-якої нагоди, немов такий собі костюм "супергероя" у вигляді розцяцькованої футболки з надписом "Россия", виготовлену в Китаї північнокорейськими нелегалами", - пише Олексій Нестеренко у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Саме ця "війна" у них всередині настільки міцно засіла, бо їм здається, що до неї можна легко дотягнутися і помацати: не тільки в музей сходити, а особисто на власне пузо напнути пошиті в тому ж Китаї гімнастьорку, пєлотку та галіхвє, і не тільки собі, а ще й на всю родину, включно з немовлятами.

А ще зробити картонного танчіка, начепити пантрєт якогось вєтєрана на дрючок, приціпити до Лади Каліни чи японського джипа з правим кермом картонного ствола, ніби від танку, та написати "на Бєрлін", і взагалі додавати собі особистої ваги в інший спосіб за рахунок уміло облаштованої кимось штучної реальності, яка практично не має стосунку до того планетарного жаху, який відбувався з 1939 по 1946 рік.

Більшість совків, ядром яких сьогодні внаслідок об'єктивних обставин стали саме росіяни, традиційно вихована мати всередині себе війну, якою заповнює пустоти, вимиті радянським минулим на тих місцях, де колись був смисл існування (і величезна кількість українців в цьому сенсі теж не виняток).

Совок буде цю війну захищати, бо без цієї війни... ні, не "за намі Москва".

Без радянсько-стереотипної "війни" там пустота. Без цієї роздутої до гротескних масштабів "війни" більшість росіян бояться побачити навколо себе незрозумілий сірий простір без жодного знайомого орієнтиру для самоповаги.

Війна в їх уяві – це не кровопролиття, біль, каліцтво, зламані долі, втрачені життя, лайно та гній, кинуті трупи по лісах.
В їх скаліченій уяві та і будь-яка майбутня війна, до якої, як їм здається, вони вже готові, це "урря в атаку!", георгіївські стрічки, Сталін, парад, Путін-красавчік, встанєм с калєн, горілка та погрози всьому світові і прокльони будь-кому, хто висловлює хоч трохи інакший погляд на ті події.

Це помпезні меморіали з полірованого граніту з "вічним вогнем" з газового краніка, де вважається правильним ритуально зігнутися, аби бути "своїм".

Тоді як для небагатьох свідків тієї війни, що ще живуть, пам'ять про неї тиха та невимовно моторошна. Ця пам'ять безсоромна, відшліфована холодним піском та оголена, як людські кістки, які Дніпро ще десятиліттями після капітуляції Німеччини обережно і тихо викладав на власні береги нижче по течії біля сумнозвісного та ганебного Букринського платцдарму. Кістки сотень тисяч молодих необстріляних парубків, пущених на убій в лоб під німецькі кулемети Жуковим та йому подібними м'ясниками. Бо наближалося якесь кончене радянське свято, і під олів'є вождю треба було за будь-яку ціну підкласти Київ.

Кістки, які навіть темна глибина, ширина та потужна течія Дніпра виявилися не спроможними в собі утримати. Війна – останній реальний механізм, що об'єднує Росію. Останній "брендбук" символів, ідей, мотивацій, смислів існування. Останній дірявий надувний матрац, в якому залишилося трохи повітря, щоб триматися на поверхні, і який панічно надувають, чим можуть. Війна – остання рятівна мотузка, яка утримує купу радянського хламу від остаточного розпаду. Наша місія до тої мотузки покласти поруч мило. Мовчки. І відійти".

Джерело: Site.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Гуманизм привел к массовой бойне": Пропагандист Кремля пожалкував, що по Донбасу не вдарили ядерною зброєю

четвер, 25 квітень 2024, 19:42

Російський пропагандист вважає, що давно треба було завдати ядерного удару по Україні. Мовляв, тоді б "усього цього не було". Про це пише журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. Йдеться про Z-блогера Владислава ...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно