Війна та передова до кінця - то для бідних та "дурних": Як багаті та безсовісні "непридатні" прокладають собі шлях за кордон при потуранні можновладців, - ЗМІ (відео)

Цих мажорів не шукатимуть віськомативці. Журналістське розслідування вскрило один з наганебніших видів корупції в Україні під час війни

Олександра Слобоженка та його друзі

Чартер, Ferrari, Lamborghini, BMW, день народження на Ібіці, озеро Комо — це лише деякі зі складових однієї відпустки підприємця Олександра Слобоженка та його друзів, які неодноразово виїжджали за кордон під час воєнного стану.

Під час воєнного стану деякі громадяни України безперешкодно виїжджають з України завдяки, можливо, фейковим довідкам, "волонтерству" тощо. Відомий 25-річний мільйонер із Києва Олександр Слобоженко ділиться в соцмережах подорожами туристичними місцями Швейцарії та Італії та інших країн Європи. Про це повідомляється в журналістському розслідуванні "Української Правди".

Чартер, Ferrari, Lamborghini, BMW, день народження на Ібіці, озеро Комо — це лише деякі зі складових однієї відпустки Слобоженка та його товаришів.

Як заможні українці виїжджають за кордон

Повідомляється, що Слобоженко заробляє рекламним арбітражем, до всього іншого, фінансово допомагає українській армії, а у вільний час захоплюється автоперегонами, порушуючи громадський спокій галасливою їздою столичними вулицями та нерідко потрапляючи в ДТП.

Сцена ДТП

Сцена ДТП

Сцена ДТП

За даними джерел журналістів у правоохоронних відомствах, підставою для виїзду Слобоженка за кордон слугує те, що він "непридатний до військової служби", іншими словами "білий квиток". Тобто молода людина знята з військового обліку через серйозні захворювання.

Олександр СлобоженкоУ розпорядженні журналістів опинилася довідка про те, що згаданий молодий чоловік не придатний до військової служби, на ній вказана дата: жовтень 2022-го.

В одному зі своїх інтерв'ю мажор розповідав, що вже на другий день повномасштабного вторгнення у нього з'явилася можливість виїхати за кордон, а згодом, за його власними словами, "цих варіантів з'явилися мільйони".

"Чи може громадянин Слобоженко, попри, очевидно, спортивний і не завжди здоровий спосіб життя, бути непридатним за станом здоров'я? Звичайно, все може бути", — зазначив журналіст.

Авторам розслідування вдалося встановити особи товаришів Слобоженка, які регулярно виїжджають із ним за кордон.

За даними джерел у правоохоронних органах, на фото в Доломітових Альпах, крім Олександра Слобоженка, ще два непридатні до військової служби та зняті з військового обліку чоловіки. Ще один подорожує завдяки системі "Шлях".

Система "Шлях"

На цьому фото ще один чоловік виїжджає за спеціальним дозволом ГУР Міноборони України

33-річний Вадим Герасименко

33-річного Вадима Герасименка визнано непридатним до військової служби ВЛК. Уперше він виїхав за кордон у червні 2022 року, згодом таких виїздів у нього було 5. 31-річний Роман Дзюбенко виїжджає за кордон як волонтер системи Роман Дзюбенко на Lamborghini HuracanЗараз Роман Дзюбенко і Слабоженко перебувають за кордоном.

"Якщо вірити соцмережам Слабоженка, зовсім недавно Роман волонтерив на іспанському острові Майорка", — зазначив журналіст.

Ростислав Потапенко виїжджає за кордон завдяки спеціальному дозволу ГУР Ростислав Потапенко Автор публікації також згадав про те, що після публікації матеріалу "Форсаж під час війни" (28 вересня 2022 року) про перегонників, які заважають іншим громадянам, він зіткнувся з протидією. Номер телефону Михайла Ткача хтось під'єднав до автодозвону з РФ. До всього іншого, на його телефон було зареєстровано безліч всіляких сервісів (приходили СМС). У Києві поліція обшукала його просто на вулиці, також його збивала машина. До водія журналістів приходили поліціянти.

"Тому я усвідомлюю, що у хлопців, які літають Києвом на "Феррарі" і "Ламборгіні", є великі можливості". Але сподіваюся, ці можливості вони витратять на Сили оборони", — пояснив журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракетний удар по Одесі: Пораненого екс-"регіонала" Ківалова забрала швидка - ЗМІ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:27

В Одесі під час сьогоднішньої ракетної атаки поранено колишньго депутата Верховної Ради Сергія Ківалова За словами очевидців, літнього чоловіка забрала швидка с кровотечею, інформують Патріоти України. Як підтвердили УНІАН джерела у правоохоронних орга...

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...