Війна триватиме 10 днів і парад перемоги на Хрещатику: Оприлюднено початкові плани РФ щодо окупації України


Війна триватиме 10 днів: оприлюднено початкові плани РФ щодо окупації України

Москва планувала, що активна фаза повномасштабного вторгнення РФ до України триватиме 10 днів. Після цього Росія хотіла окупувати країну, щоб організувати анексію українських територій до серпня. Про це повідомляється у доповіді британського Королівського інституту об'єднаних служб (RUSI), який підготували військові експерти Джек Уотлінг та Нік Рейнолдс, а також колишній голова РНБО України Олександр Данилюк та екскомандувач Десантно-штурмовими військами України Михайло Забродський.

«Росія планувала вторгнутися в Україну протягом 10 днів, а потім окупувати країну, щоб забезпечити анексію до серпня 2022 року», – йдеться у доповіді.

На думку експертів, Росія планувала, що швидкість атаки та кампанія дезінформації дозволять швидко захопити столицю України. Зазначається, що російський план значною мірою вдався, і війська РФ досягли переваги у співвідношенні сил 12:1 на північ від Києва.

«Проте та оперативна безпека, яка забезпечила успішну дезінформацію, також призвела до того, що російські сили виявилися непідготовленими на тактичному рівні для ефективного виконання плану», – додали експерти.

Зазначається, що тактична компетентність російських військових виявилася значно нижчою за очікування багатьох спостерігачів, що базуються в Україні та Росії та за їхніми межами.

При цьому, на думку експертів, російські системи озброєння виявилися значною мірою ефективними, і підрозділи РФ з вищим рівнем досвіду мають значний військовий потенціал, але не змогли його реалізувати.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну станом на 1 грудня 2022 року знищено за даними Генштабу ЗСУ 88 880 рашистів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...