"Війська практично не можуть просуватися": Використання БПЛА створило "зону смерті" та паралізувало фронт в Україні, - The Washington Post

У небі над лінією фронту в Україні патрулює стільки безпілотників, що українські та російські війська практично не можуть пересуватися, не ризикуючи бути поміченими та підірватися. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на українських військових та Ендрю Коте - керівника штабу американської компанії BRINC Drones, яка надсилає безпілотники в Україну, передають Патріоти України.

Зазначається, що така активність перетворила "сіру зону" на "зону смерті". "Сплеск кількості малих безпілотників в Україні перетворив територію по обидва боки від нульової лінії — зазвичай відому як "сіра зона" — на "зону смерті. Ті, хто наважуються рухатися вдень чи вночі під очима ворожих безпілотників, "вмирають негайно"", - сказав командир взводу ударних БпЛА Code 9.2 окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олександр Настенко.

Відносно дешеві БПЛА змінили війну та дали можливість ЗСУ отримати перевагу на полі бою, однак РФ досить швидко почала масово виробляти свої дрони. Коте назвав це "бліцкригом безпілотної війни". На його думку, дрони на передовій в російсько-українській війні так само змінюють ситуацію, як і танки під час Першої світової.

Хоча використання БПЛА рятує життя бійцям, насиченість безпілотними літальними апаратами, багато з яких оснащені тепловізійними камерами, зменшила простір, де війська можуть безпечно пересуватися. Це призвело до великих втрат і значною мірою завадило будь-якій стороні зробити серйозний прорив. У виданні переконані, що у поєднанні з широко розповсюдженими мінними полями та нестачею боєприпасів і солдатів ці фактори фактично унеможливлюють для України повернення частини території, як це було у 2022 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про Харківський операційний напрямок... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:03

Там, судячи зі всього, наступає досить цікава фаза "большого российского наступления на Харьков". . 1. На Вовчанському напрямку ситуація залишається достатньо складною. Будь-які твердження про, нібито, її "повну стабілізацію" явно передчасні... . На...

Хто такий Кірющенко, який заробляє мільярди на блекаутах, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 17 травень 2024, 0:30

"Друзі та куми Зеленського та "Кварталу" стають мультимільйонерами під час війни. Їх уже не хвилює ані те, що країна тоне у крові, ані прямі заклики державного секретаря США Ентоні Блінкена припинити займатися корупцією, бо це руйнує військові спроможн...