Військова машина РФ залежить від залізниці, побудованої ще царем, - Bloomberg

Під час підготовки повномасштабного вторгнення в Україну РФ використовувала Транссибірську магістраль, яку почали будувати ще за часів Олександра ІІІ у 1891 році, для перекидання людей і техніки з далекого Сибіру до кордонів України. Про це пише Bloomberg з посиланням на старшого наукового співробітника Американського інституту підприємництва Хала Брандса, передають Патріоти України.

Зазначається, що коли війна стала кривавою і затяжною, президент Росії Володимир Путін почав використовувати залізницю для посилення і поповнення своєї армії, імпортуючи артилерійські снаряди з Північної Кореї. Також Транссибірську магістраль використовують для переорієнтації російської торгівлі, що перебуває під жорсткими санкціями, на Азію.

"Звичайно, технології не стоять на місці: залізниці сьогодні конкурують з контейнеровозами, літаками та іншими засобами глобальних перевезень. Але актуальність ключових залізниць Євразії зберігається", – цитує видання експерта.

За його словам, у міру зростання міжнародної напруженості Росія і Китай поглиблюють співпрацю і концентруються на шляхах, які недосяжні для американського військово-морського флоту. Чим міцнішими будуть континентальні зв'язки між ними, тим стійкішими вони будуть до тиску з боку Заходу.

"Нехай буде побудована залізниця",– оголосив цар Олександр III у 1891 році. Понад століття потому Транссибірська магістраль все ще залишається центром євразійського і глобального конфлікту", – підкреслює Брандс у статті для Bloomberg.

Він також додав, що це пояснює, чому Україна прагне послабити російські військові зусилля, руйнуючи залізниці. У листопаді українські оперативники здійснили низку послідовних нападів на критично важливі ділянки Байкало-Амурської залізниці, яка є частиною великого комплексу Транссибірської залізничної магістралі.

Транссибі́рська залізнодорожна магістраль – залізнична дорога між Челябінським і Владивостоком, що з'єднує європейську частину РФ з найбільшими східно-сибірськими і дальньосхідними промисловими містами. Побудована в 1891—1916 роки. Російські чиновники вважали, що Транссибірська магістраль дозволить глибше проникнути у Східну Азію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...