Військові показали у дії самохідні міномети Panzermörser

Українські військові показали у дії самохідний 120-мм міномет Panzermörser. Кадри з машиною показав український журналіст Андрій Цаплієнко.

Це перші кадри з використанням переданих Литвою самохідних мінометів на шасі М113.

На відео військові використовують димову міну 3Д5. Імовірно, що це навчальні стрільби.

У листопаді повідомлялось, що Україна мала отримати 10 цих установок.

Самохідна установка Panzermörser це комбінація 120-мм фінської мортири Tampella та американського БТР M113A2.

Заявлено, що дальність стрільби становить 6,5 – 7,2 км. Возимий боєзапас складається з 60 мін.

Екіпаж та розрахунок міномета складається із 5 людей.

На озброєнні армії Литви перебуває близько 40 німецьких самохідних мінометів Panzermörser.

Самохідні міномети Panzermörser для України від Литви. Листопад 2022. Фото: Міноборони Литви Литва отримала 42 такі машини від Німеччини у 2005-2006 роках.

У 2013 році міністерство оборони Литви уклало контракт на суму 6,6 млн євро з ізраїльською компанією Elbit на модернізацію парку Panzermörser. Оновлені машини надійшли у литовське військо у 2015 році.

Самохідний міномет Panzermоrser. Фото: Міноборони Литви Машини отримали нову цифрову систему керування вогнем. Також були оновлені прилади для спостереження та коригування вогню. Окрім того, під час модернізації замінили стволи мінометів.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...