Військовий аналітик пояснив, чи можуть ЗСУ відступити з Бахмута вслід за Соледаром

Військовий аналітик Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Ігор Левченко розповів, як будуть розвиватися події на Донеччині після того, як ЗСУ вийшли з Соледара, і чи є після цього загроза для Бахмута. Про це він сказав в інтерв’ю, передають Патріоти України.

"Ризики завжди є, але все залежить від вміння нашого військового командування і стійкості наших бійців", – заявив Левченко, відповідаючи на питання про загрозу щодо втрати Бахмута.

За його словами, від початку серйозних боїв за Соледар і командування, і експерти говорили про те, що по західних околицях Соледара проходить ще одна підготовлена і укріплена лінія оборони, яка підкріплюється також водним рубежем – протікає невелика річка. Тому ЗСУ не втекли, а відступили на заздалегідь підготовлені позиції.

"На цій ділянці фронті з точки зору оперативного чи тактичного впливу ситуація фактично не змінилася. Те ж саме можна говорити і про Бахмут, де ворог намагається знайти слабкі місця в нашій обороні, періодично змінює напрямок зусиль – з південного флангу на північний. Але говорити про якісь суттєві успіхи противника важко. Крім суттєвих втрат нічим похвалитися він не може", – підсумував експерт.


Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...