Військовий аналітик розповів, навіщо Залужний двічі відвідав Рівненську АЕС

Візит головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного і начальника Генерального штабу генерал-лейтенанта Сергія Шаптала 3 липня на Рівненську АЕС можна вважати ознайомчою поїздкою, аби наші військовослужбовці чітко знали, що і в якій послідовності їм робити, коли вони опиняться на Запорізькій АЕС. Таку думку висловив в ефірі телеканалу FREEDOM військовий аналітик Іван Ступак, передають Патріоти України.

За його словами, цей візит можна було зробити непублічним, але все це потрібно показувати, аби російська пропагандистська машина розбилася вдрузки: “З іншого боку, поділюся своєю думкою, особисто мене цей візит порадував і надихнув. Я розумію, для чого він був — аби зрозуміти, які влаштована атомна електростанція, де є слабкі і сильні місця, на що в першу чергу необхідно звернути увагу, коли наші військовослужбовці зможуть опинитися на ЗАЕС”.

Експерт наголосив, що Запорізька АЕС — це декілька великих споруд заввишки як багатоповерховий будинок: “Я думаю, що це була ознайомча поїздка головнокомандувача. Є перспективи того, що з Запорізькою АЕС все буде добре. Наші військовослужбовці будуть чітко знати, що і в якій послідовності робити, коли вони там опиняться, щоб не втратити дорогоцінний час”.

Те, що з ЗАЕС поїхали співробітники Росатому, говорить про те, що не варто виключати варіант підриву, вважає Іван Ступак: “Така історія дійсно може бути. Це стандартна тактика — все, що можна знищити, треба знищити”.

Друга складова, на думку експерта, це реакція на випередження: “Вони дивляться на карту і бачать, що з півночі просуваються наші військові, вони гризуть російську оборону. Є тривожний сигнал для російської армії на лівому березі Херсонської області біля Антонівського мосту, де розташований маленький плацдарм наших військовослужбовців”.

Тобто, пояснює Іван Ступак, противник розуміє — якщо буде прорив з двох сторін, то вся ця група російських солдатів на ЗАЕС потрапить просто в оточення: “Тому я думаю, що вони на випередження намагаються вивезти якусь частину документації та людей для того, аби у разі втечі робити це легко, а не з якимось баластом”.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...