Військовий експерт оцінив перспективи російських окупантів у районі Бахмута

Довкола Бахмута Донецької області триває типова війна на виснаження. Значні сили та ресурси витрачаються з обох сторін – як в українських сил для оборони, так і в окупантів для нападу. Військовий експерт та директор Defense Express Сергій Згурець у своїй колонці написав, що для окупантів підійти до околиць Бахмута чи навіть оточити місто – це єдиний шанс роздути тактичний успіх хоча б до якоїсь перемоги, передають Патріоти України.

Він наголосив, що просування бодай на 100 чи 500 метрів можна подавати, як перемогу на російських пропагандистських каналах, оскільки на всіх інших напрямках у ворога системні стратегічні поразки.

"До речі, у московитів за останню добу вже почали називати безліч містечок на південь від Бахмута, де начебто відбулося захоплення цих населених пунктів вагнерівцями. Вони говорять про Курдюмівку, і про Кліщіївку, і Андріївку, і Зеленопілля, але якщо зважити на повідомлення Генштабу України, то можна сказати, що після неймовірних втрат, ворог має обмежений тактичний успіх, хіба що у селищі Озерянівка. Але це позиційна війна, і в цій зоні за шість місяців ситуація нагадує "гойдалки", коли противник зупиняється, його накриває вогнем, і він зазнає втрат. А потім ми відбиваємо назад позиції, де ворог просунувся на нашу територію. Думаю, що так буде й далі", – зазначив експерт.

За словами Згурця, незважаючи на всі складнощі, Бахмут буде утримано. "Особливо, якщо з боку українських сил будуть застосовані наземні резерви та артилерія, адже все це буде незайвим для наших бійців, які утримують Бахмут і лінію оборони навколо нього", – резюмував експерт.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...