Військовий експерт пояснив, чому захисники України не знищують ешелони з технікою РФ

В ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт, член експертної ради Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, полковник запасу, командувач Аеромобільних військ України у 1998-2005 роках Іван Якубець пояснив, що ешелон є рухомим обʼєктом. Крім того, він вузький, і влучити в нього ракетою не так просто.

"Він вузький досить, і влучити в нього ракетою, навіть того ж HIMARS, не так просто, але влучити можна, безумовно. Потрапити можна в залізничне полотно, але таке полотно ремонтується протягом доби, а то й швидше", – додав він.

За словами Якубця, також необхідно враховувати дальність, на якій перебуває військовий ешелон.

"Є ще один момент – це дії диверсійно-розвідувальних груп. Ось проти таких груп зараз працюють російські сапери, які йдуть попереду ешелонів, шукають закладені (міни – ред.), щоб не було їх на залізничній колії", – зазначив експерт.

Роль залізниці у війні РФ проти України

Російські окупанти перекидають військову техніку та особовий склад залізницею. Зокрема, у такий спосіб росіян перекидають на територію Білорусі.

Так, моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила, що Росія перекинула на територію Білорусі ще два ешелони з особовим складом і військовою технікою. Загалом до Білорусі з Росії того разу прибула щонайменше 91 одиниця техніки та близько 200 осіб особового складу.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що російська армія все ще функціонує за стандартами радянської, яка була заточена під Другу Світову війну. Це стосується і питання перекидання ешелонів техніки, тому залізниця для Росії є "кровоносними артеріями".


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...