Військовий експерт пояснив, чи буде задіяно "необстріляних бійців" під час контрнаступу ЗСУ

Серед бійців, які проходять вишкіл за кордоном і стануть основою угруповання ЗСУ для контрнаступу, можуть бути люди з бойовим досвідом. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов у своєму відеоблозі, передають Патріоти України.

За його словами, українських військовослужбовців, які проходять вишкіл за кордоном не можна називати “необстріляними бійцями”, оскільки під час цього навчання їх саме “обстрілюють” та “обкатують”, щоб організувати взаємодію в ході виконання контактного бою в різних умовах місцевості.

“Це не так, як було в перші місяці війни, коли набирали і відправляли на фронт, бо треба було затикати діри і рятувати становище, коли російські війська наступали зі всіх боків, а ми відбивалися, як могли. Це добре навчене військо, яке має великі шанси на успіх”, - наголосив Жданов.

Окрім того, експерт зауважив, що до угруповання, яке здійснюватиме контрнаступ, потрапляти люди з бойовим досвідом, які пройшли війну. “Вони могли бути призначені з частин, які діють на фронті, на навчання за кордоном. Після повернення з навчання їх відправляють не в їхні частини, а в склад новоутвореної бригади в складі контрнаступального угруповання”, - пояснив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...