Військовий експерт розповів, чому іноземців закликають негайно виїжджати з РФ та Білорусі

Польща як країна ЄС, яка межує з Білоруссю, закрила майже всі сухопутні пункти пропуску з РБ. Таким чином, можливість європейців виїхати з Білорусі та Росії дедалі обмежується, тому доцільно попередити про це громадян ЄС і США. Таку думку в коментарі ЗМІ висловив військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

"Загроза з Білорусі існує перманентно. Я б звернув увагу на те, що Польща як країна Євросоюзу закрила кілька прикордонних переходів на польсько-білоруському кордоні, залишивши один перехід. Навіть об'єктивно без будь-яких загроз можливість виїхати з країни через сухопутні коридори значно зменшилася", - зазначив він.

Грабський зауважив, що Білорусь має дуже обмежену кількість польотів до інших країн, окрім Росії. Тому сьогодні можливість евакуації громадян ЄС значно обмежується.

"Куди їхати? В Москву? Наражати себе на небезпеку? Навіщо? Там, здається, потрібно оформлювати виїзну візу чи щось таке - це додаткові труднощі. Тому з точки зору здорового глузду, будь-яка країна Євросоюзу має сказати своїм громадянам: "Шановні друзі, можливість вашої евакуації значно обмежується. Ми рекомендуємо вам залишити ці країни, тому що вам нічого там робити", - переконаний експерт.

Однак, за словами Грабського, ситуація зі США дещо інша. Сьогодні громадян Сполучених Штатів у Росії переслідують. "З питанням Сполучених Штатів там є проблеми з переслідуванням громадян США. І це може створити певні проблеми. Державний департамент США хотів би зменшити вірогідність залучення до якихось процесів, де постане питання примітивного торгу", - вважає експерт.

За його словами, Франція, яка також закликала своїх громадян не їхати до Білорусі, просто "йде попереду". "Можливо, й інші країни якимись іншими шляхами попереджають своїх громадян щодо доцільності покинути територію вказаної держави. Тому що вони (РБ і РФ - ред.) стають все більш і більш ізольованими. І мати таку кількість громадян вільних країн на території диктаторських режимів недоцільно", - переконаний експерт.

Грабський додав, що наразі не можна говорити, що в Білорусі створюється ситуація негайної ескалації. Однак зроблено всі кроки, які свідчать про те, що територія Білорусі може бути використана для проведення якоїсь наступальної операції.

"Але для цього потрібно щонайменше кілька місяців за певних чинників, які ми поки що не відслідковуємо", - зазначив Грабський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...