Військовий експерт розповів, чому росіяни бомбардують острів Зміїний і чи загрожує Одесі ворожий десант

Російські окупанти завдали авіаудару по острову Зміїний, щоб залякати місцевих жителів або ж вони побоюються, що ЗСУ там могли розмістити якусь зброю. Про це в етері телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович, передають Патріоти України.

"Можливо, вони отримали інформацію про те, що там щось є. Я можу лише допустити такий розвиток подій. А можливо, щоб залякати місцеве населення. Нічого, взагалі, даремно вони не роблять", — сказав оглядач.

Проте Денис Попович вважає, що Одесі наразі не загрожує ніякий десант з моря, оскільки в України є протикорабельна зброя, а крейсер "Москва", який повинен системою ППО прикривати окупантів у випадку наступу, уже на дні моря.

"Плюс після втрати росіянами острова Зміїний і того, як вони відступили з Херсона, загалом зараз говорити про якісь спроби здійснити десант і захопити Одесу безглуздо. Звичайно, вони можуть піти на все, що завгодно, але є межі високого ризику", - пояснив Попович.

Обстріл острова Зміїний

Ще на початку війни російські окупанти захопили острів Зміїний, проте ЗСУ регулярно обстрілювали цю місцевість, намагаючись змусити росіян покинути нашу територію. Згодом окупанти заявили про "жест доброї волі" та покинули Зміїний.

11 лютого 2023 року росіяни скинули на острів чотири авіабомби. В ОК "Південь" пояснили, що таким чином окупанти намагаються створити штучну перемогу перед кремлівською пропагандою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...