Військовий експерт розповів, чи допоможе звільнити Крим далекобійна зброя від Британії

Військовий аналітик, полковник Петро Черник розповів, як британські далекобійні ракети та авіація можуть допомогти Україні деокупувати Крим. Про це Черник розповів в інтерв’ю, передають Патріоти України.

Він пояснив, що британські далекобійні ракети Storm Shadow могли б знищити Кримський міст як основну артерію забезпечення півострова, а літаки допомогли б вибити в повітряних боях російську авіацію.

"Якщо говорити про авіацію, то на мій погляд, авіація може допомогти деокупувати саме Крим. Поясню, у який спосіб. Далекобійна зброя, ті самі ракети Storm Shadow допомагають повністю знищити Кримський міст. Кілька ескадрилей таких літаків – 12-24-48, що більше, то краще – вступають у повітряні бої з їхньою авіацією. І з огляду на те, що західна авіація і британські винищувачі в тому числі на порядок кращі, ніж усе, що мають росіяни, по-маленьку ми вибиваємо у повітряних боях як їхню винищувальну авіацію, так і найголовніше – важкі транспортні літаки класу Ан-124 "Руслан" чи Іл-76, котрі можуть доправляти боєприпаси і їжу до Криму", – описав ймовірний сценарій полковник.

"І Крим банально "задихається". Виснажується там весь особовий склад і просто населення так, що просто не буде кому воювати. І Крим падає до українських ніг, як гнилий овоч. Чи може така концепція суто у воєнній частині реалізуватися – чому ні? Як буде на практиці – покаже час", – додав Черник.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...