Військовий експерт розповів, чи правда, що США програмно обмежили застосування HIMARS по території РФ

Цілком імовірно, що США могли програмно обмежити застосування HIMARS на території РФ. Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі 20 січня, передають Патріоти України.

"Може бути таке, що внесено до програмного забезпечення, що координати цілі на території Російської Федерації системою сприйматися не будуть. Тут, я скажу так: 50х50. Можливо, це відповідає дійсності, і вони справді зробили таке обмеження. Можливо, це інформаційне вкидання для того, щоб не нагнітати обстановку між Російською Федерацією та Сполученими Штатами. Тому що, згідно з військовою доктриною Російської Федерації, на будь-який удар по території Росії вона має право відповісти будь-якими доступними їй засобами", - зазначив він.

Жданов додав, що законною територією Росії ми вважаємо те, що було у межах 1991 року, тобто Крим – це наша територія. "І, до речі, американці навіть обіцяли нам допомогу у звільненні Криму, завданні вогневої поразки російським військам на території українського Криму", - уточнив він.

"А ось територія Російської Федерації - це вже суверенна територія. І для того, щоб не давати приводу для застосування військової доктрини Росії, тобто, якщо завдається удар по території РФ, то Росія має право відповісти будь-якими доступними їй засобами, тобто сюди включається в тому числі і ядерний арсенал Російської Федерації. Так що - цілком можливо (що США могли програмно обмежити застосування HIMARS по території РФ - ред.)... Тобто тут - 50х50 - можливо вкидання, а може бути правда ", - сказав військовий експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...