Військовий експерт розповів, де росіяни зроблять "жест доброї волі" після перших вильотів F-16

Український військовий експерт, полковник запасу Роман Світан пронозує, що росіяни зроблять "жест доброї волі" і на Лівому березі, і на Запорізькому фронті відразу після перших вильотів наших пілотів на F-16. Про це він сказав в інтерв'ю засновнику Інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитру Гордону, передають Патріоти України.

"Літаки (F- 6) коли з'являться, веселіше стане, повірте...", - заявив він. Світан впевнений, що Україна в наступному році отримає не менше 40 літаків, тобто мінімум авіабригаду, а це дозволить на одному з напрямків завоювати перевагу в повітрі і підтримати наземні сили ЗСУ.

"Літаків 40 точно буде. Обіцяні - 60. Нехай 1,5-2 бригади. А 40-60 літаків – це один напрямок. Щоб виконати нам бойове завдання за трьома напрямками – у нас три фронти: Херсонський, Запорізький і Донецький - нам треба три бригади по 40 літаків. І ще одну бригаду - ППО, тобто закрити небо. Грубо кажучи 160 літаків нам треба, щоб прикрити все і вся", - прокоментував Світан.

За його словами, спочатку Україні необхідно звільнити Крим, потім Донбас. "Вихід до Криму з двох сторін: перший напрямок - вихід на Мелітополь, перетин сухопутного коридору, другий – рух з боку Херсона в бік Армянська. І однозначно буде морський і повітряний десант з того ж Скадовська на західне узбережжя Криму. І Армянськ ми будемо "розкривати" з тилу. А авіація буде відпрацьовувати покроково... ось те, що відбувається зараз в Газі, це будуть робити наші літаки, попереду рухомих українських частин. Спочатку перемелюється все і вся - все що рухається на землі буде закидатися авіабомбами або керованими ракетами, (..) а далі йдуть наземні частини на зачистку", - пояснив він.

Експерт зазначив, що F-16 працює і в якості бомбардувальника, і в якості штурмовика. "У бік Криму нам вистачить 40-60 літаків, щоб виконати бойове завдання... як тільки перший виліт буде і почнуть сипати авіабомби на голови росіян – їх не буде ні на Лівомк березі, ні на Запорізькому фронті. Вони просто підуть. А далі вже робота з Кримом", - зазначив Світан, додавши, що росіяни дуже бояться передачі літаків Україні і всіляко цьому протидіють.

Він підкреслив, що без звільнення Криму починати деокупацію Донбасу немає сенсу, тому що "росіяни ще раз вийдуть з Криму і вдарять в спину". Світан зазначив також, що Керченський міст повинен бути знищений як тільки в України з'явиться можливість. "Треба жахнути по мосту. Є механізми, є креативні ідеї. Я думаю, Керченського моста точно не буде", - сказав він.

Полковник запасу вважає, що якщо ЗСУ отримають хоча б 40-60 літаків навесні наступного року, то до осені "зможемо порадувати Байдена, накинувши йому кілька відсотків, звільнивши Крим". "Ця можливість однозначно є. Немає можливості абсолютно ніякої в наступному році звільнити Донбас. Немає механізму такого, у нас не вистачить сил і засобів на дві ці операції. Донбас – це на 2025 рік, знову з весни - весняно-літня операція за допомогою то й же авіації", - сказав Світан.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...