Військовий експерт спрогнозував, чи вплине ситуація в Ізраїлі на поставки "шахедів" Росії

На тлі стабільності нальотів іранських дронов-камікадзе на Україну військово-політичний оглядач Олександр Коваленко відповів, чи зможе операція ЦАХАЛ у секторі Гази вплинути на постачання іранських Shahed-131/136 Росії, передають Патріоти України.

"Відповідь, на жаль, дуже малоймовірно", - констатував він.

Коваленко назвав два основних моменти, як операція ЦАХАЛ може зірвати поставки іранських дронів російським окупантам. Перший - це в результаті ударів ВПС ЦАХАЛ по Ірану, по його комплексу ВПК і тим самим, знищення виробничих ліній Shahed-131/136.

"Але, на жаль, виробництво дронів-камікадзе здійснюється глибоко під землею. Для знищення таких підприємств необхідно застосовувати важкі протибункерні бомби, а це означає - військова операція ВПС в повітряному просторі Ірану, закритому ешелонованої ППО, яку попередньо потрібно буде або знищити, або серйозно послабити", - пояснив експерт.

При цьому він зазначив, що настільки масштабну операцію, що передбачає кілька етапів і багаторазовий наліт, з очевидними чималими втратами серед авіації ЦАХАЛ, проводити будуть тільки в критично крайньому випадку, а він навіть близько не настав.

Другий - це в результаті операції ЦАХАЛ в секторі Гази Іран почне передавати Shahed-131/136 ХАМАСу для здійснення нальотів на Ізраїль. "Це дуже малоймовірно", - зазначив Коваленко.

Аналітик пояснив, що ХАМАС застосовує більш дешеві та швидкі дрони, реактивні снаряди і їх перехоплює Залізний купол. Пуски Shahed-131/136 по Ізраїлю не будуть носити того ефекту, що по Україні, але дуже швидко виснажать запаси Ірану. "Це невиправдані ресурсні витрати, коли є більш дешеві і масові засоби впливу", - зазначив він.

Аналітик додав, що доставка Shahed-131/136 в сектор Гази це проблематичне логістичне завдання, що не дозволяє в короткі терміни забезпечити терористів серйозним "авіакрилом" дронів-камікадзе.

Зважаючи на вищесказане Коваленко зазначив, що сумнівається в тому, що операція ЦАХАЛ і нова каталізація протистояння в регіоні вплине на виробництво і поставки іранських Shahed-131/136 в РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...