Військовий експерт спрогнозував, як і коли ЗСУ "скинуть" російську армію у море під час заходу у Крим

Основний спосіб - це знищення ланцюжків постачання військової продукції до Криму, переведення його в режим оперативного оточення, знищити Кримський міст, знищити поромну переправу, знищити повітряне та морське сполучення. Про це розповів в ексклюзивному інтерв’ю військовий експерт, полковник запасу Романом Світаном, передають Патріоти України.

"Після цього - вихід на Перекоп, Чонгар або Арабатську стрілку та захід до Криму через північні ворота, включаючи Сиваш у тому числі. Жодна армія, яка намагалася обороняти Крим від армії, яка наступала з материкової частини, не втрималася і була скинута у море. Це буде і з російською армією, зокрема. Вони намагатимуться затримати наші війська, але кінець буде однаковим для всіх армій, які намагалися колись утримати Крим. Неможливо це зробити – це оперативне оточення", - розповів Світан.

Втім, він наголошує, все залежатиме від кількості сил і коштів, які будуть виділені на виконання цієї операції. На його думку, звільнити Крим цього року, до Нового року, є реальним, за умови, що буде достатньо сил і Крим буде основною метою операції.

"Якщо буде широкомасштабне виконання бойових завдань - з перетином коридору Азовським узбережжям, з виходом на Луганськ лівим берегом Сіверського Дінця, то це може розтягнутися ще й наступного року. Але з приходом авіації та ATACMS це прискориться до 2-3 місяців", - висловився він.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...