Військовий експерт з Ізраїлю спрогнозував, скільки ще може тривати російсько-українська війна і що може сприяти її скорому завершенню

Країна-агресорка Росія може вести війну в такому режимі, як зараз, ще дуже довго, упродовж років. Військової техніки, за деякими оцінками, російським окупантам вистачить на 1,5-2 роки.

А от людей в РФ не будуть жалкувати і берегти. Таку думку висловив журналіст, ізраїльський військовий експерт Сергій Ауслендер, в інтерв'ю Главреду.

"Росія в такому режимі може вести війну ще дуже довго, буквально роками. Збирати людей, військову техніку, проводити наступи. Видихатися, зупинятися, знову назбирати людей і наступати. За різними оцінками, запасів військової техніки у росіян вистачить ще на півтора-два роки війни. Людей там до біса, дівати їх нікуди, а берегти їх все одно не звикли", – сказав військовий експерт.

За його словами, війна може тривати довго. Але деякі події можуть її зупинити. Наприклад, якщо у російського диктатора Володимира Путіна різко погіршиться стан здоров’я, або якщо в Росії закінчаться сили.

"Тому війна може досить-таки довго тривати. Доки не станеться якась подія – наприклад, інфаркт або інсульт у одного відомого персонажа. Або поки в росіян остаточно не закінчаться сили. Але сили можуть закінчитися і у вас. Мобілізаційний потенціал вашого противника щонайменше в 7 разів вищий. Змінити поточну ситуацію може і гейм-ченджер у вигляді якоїсь зброї, але поки що незрозуміло, який це має бути вид озброєнь", – зазначив Ауслендер.

Він також навів приклад інших війн у світі й того, яким чином вони вирішувалися.

"Тут можна згадати і про інші війни. Ірано-іракська війна тривала вісім років. Спочатку були просування іракців, потім іранці їх відкинули. Лінія зіткнення стабілізувалася і декілька років стояла на одному місці, поки обидві сторони не дійшли висновку про тупикове становище. Сторони втрачали людей і військову техніку, але жодного успіху у війні жодна з них не досягала. У підсумку вони прийшли до своїх домовленостей. Інший приклад – Корейська війна, яка останній рік проходила по 38 паралелі з відносно стабільним фронтом", – зазначив ізраїльський військовий експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генерал Залужний ледь не загинув після дзвінка з ОП, - Борислав Береза

субота, 5 жовтень 2024, 21:55

"Після того, як в ефірі на моєму YouTube-каналі генерал-майор Сергій Кривонос розповів про поранення, яке Валерій Залужний отримав на фронті, то сталося два цікавих момента - журналісти почали цікавитися подробицями події і під відео у коментарі прийшо...

Не працюють лише поранені: Яку роботу виконують полонені росіяни та скільки їм платять (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 21:42

Раціон із 2200 кілокалорій на день; медична частина такого рівня, що можуть позаздрити амбулаторії в багатьох українських селах; і зарплата півтори тисячі гривень. В таких умовах в одному з таборів в Україні утримують військовополонених росіян, передаю...