Військовий експерт звернув увагу на важливий нюанс використання Україною французьких авіабомб

У війні проти російських окупантів українські Повітряні сили застосували французькі керовані авіабомби AASM Hammer з винищувача Су-27. На це звернув увагу в коментарі “24 каналу” військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

За його словами, раніше було відомо, що ці бомби вдалося адаптувати до МіГ-29 та Су-24. “Ми бачимо, що працював Су-27. В такому випадку ми можемо використовувати її [авіабомбу AASM Hammer] на майже усій тактичній авіації. Окрім штурмовиків Су-25. Невідомо, чи можна інтегрувати туди цю бомбу”, – сказав Коваленко.

Він зауважив, що бомба AASM Hammer має реактивний розгінний блок, що дозволяє долати великі відстані: залежно від модифікації — 50-70 кілометрів.

За словами експерта, французьку бомбу вирізняє висока точність, мовляв, російська КАБ може влучити за 500 метрів від цілі. Але такі промахи компенсуються кількістю. “На жаль, їх [російських КАБів] багато. Тут низька якість компенсується кількістю. А AASM Hammer має максимальне відхилення – 1 метр. А що таке 1 метр, коли бомба важить 250 кілограмів і більше?” - риторично запитує Коваленко.

На жаль, зазначив експерт, цих французьких бомб на озброєнні Повітряних сил України небагато - раніше говорили, що Франція передаватиме по 50 таких бомб на місяць. "Це небагато, але принаймні хоч якась кількість", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Експерт назвав три найважливіші речі, яких Путін хоче від Сі Цзіньпіна

четвер, 16 травень 2024, 12:15

В рамках візиту до Китаю російський диктатор Володимир Путін хоче врегулювати платежі між країнами, домовитися про збільшення експорту газу та нафти і залучити китайські інвестиції. Про це в коментарі «Радіо Свобода» розповів китаїст Олексій Чигадаєв, ...

Дешево, але вражаюче ефективно: Росія не може зупинити незвичайний український літак-безпілотник - ЗМІ

четвер, 16 травень 2024, 11:45

Останніми тижнями Україна використовує незвичну зброю для нанесення ударів у глибині території РФ: невеликі безпілотні літаки, начинені вибухівкою, що нагадують деякі варіанти літаків Cessna з пропелером. Про це пише Business Insider, передають Патріот...