Вікно можливостей для України відкриється на початку квітня, - нардеп Гончаренко

Олексій Гончаренко, народний депутат України, зазначив, що на затримку у голосуванні за пакет допомоги від США Україні впливає переобрання американських конгресменів та третини сенаторів, передають Патріоти України.

"Будемо відвертими, великі проблеми у нас зараз тільки з однією країною з тих союзників, які у нас є, але це головна країна – США. Ще у грудні та січні я давав свої прогнози та коментарі й казав, що вікно можливостей щодо пакета допомоги від США для України відкриється у кінці березня – на початку квітня. І пов'язано це тільки з одним фактором. Річ у тому, що у США йдуть вибори конгресменів та третини сенаторів, тобто переобирається весь конгрес цього року та тільки третина сенаторів. А ще у них особливості американської виборчої системи такі, що для 70% конгресменів головними виборами є не власне вибори, а вибори всередині партії, так звані праймеріз", - пояснив народний депутат України.

За його словами, з початку березня почалися праймеріз, які вже пройшли у певних частинах США, однак будуть тривати ще аж до серпня. "З початком праймеріз частина конгресменів-республіканців нарешті видихнули, бо через позицію Трампа як кандидата у президенти, вони боялися ставити питання щодо підтримки України. І вже на початку квітня, бо зараз конгрес розійдеться, а коли повернеться до роботи, це буде для нас реальна можливість проголосувати пакет допомоги. Тут ще велике питання, яким він буде: чи будуть там ці $60 млрд, чи $47 млрд тільки військової допомоги, чи щось кредитне? Але по зброї, я думаю, що у нас є великі шанси, що на початку квітня цей законопроєкт нарешті буде проголосований. Це для нас важливо, будемо тримати кулаки й робити все у цьому напрямку", - резюмував Олексій Гончаренко.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Китайська мафія купила найбільший бордель Європи і поселила у ньому шпигунів - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 21:50

"Дім розпусти" з назвою Pascha став центром розслідування прокуратури Дюссельдорфа через підозри у зв'язках з контрабандною групою та відмиванням грошей. Як стало відомо Bild, слідство припускає, що китайська банда відмивала гроші через бордель. Найбіл...

Офіцер ЗСУ розповів, як командири окупантів "стимулюють" їх йти на штурм

четвер, 9 травень 2024, 21:43

Попри намагання окупаційних сил здобути якихось значних успіхів на полі бою до 9 травня, все більше росіян здається в полон ЗСУ. Проте українські бійці не беруть всіх поспіль. Про це розповів офіцер 59 ОМБ імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький, передаю...