"Він є Іудою по відношенню до ЄС": Юрай Цинтула пояснив, чому стріляв у Роберта Фіцо, та згадав Україну

Відмова прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо постачати зброю Україні була однією з головних причин замаху на його життя. Як пише Politico, про це йдеться в ухвалі суду про досудове ув’язнення словацького активіста Юрая Цинтули, який стріляв у Фіцо, передають Патріоти України.

Згідно з судовим документом, Цинтула заявив, що почувається "безсилим і розчарованим станом суспільства" після змін, запроваджених урядом Фіцо з моменту його приходу до влади у жовтні минулого року. Зокрема підозрюваний був невдоволений розпуском Офісу спеціального прокурора, який займався політичними справами та справами організованої злочинності. Також стрілок скаржився на "переслідуванням культури" і працівників ЗМІ.

Крім того, за словами Цинтули, головним чином він хоче, щоб "Україні була надана військова допомога". Уряд Фіцо він назвав "Іудою по відношенню до Європейського Союзу".

Після затримання Цинтула також стверджував, що не мав на меті вбити Роберта Фіцо — лише "нашкодити його здоров’ю", щоб він не зміг продовжувати керувати країною та проводити політику, з якою не погоджувався стрілець. Разом з тим Цинтула визнав, що Роберт Фіцо може померти, але він був готовий піти на цей ризик через те, що відбувається в Словаччині. Цинтула також сказав, що він діяв сам і нікому не говорив про свої наміри.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пристрасті навколо Содоля. Чому українські вищі командири ворогують і як це відбивається на полі бою - Ігор Луценко

вівторок, 25 червень 2024, 22:55

"Шановний український народе, активісти і просто небайдужі! . Звертаю вашу увагу на те, що головна битва сьогодення — це не бої за Карлівку, Новоолександрівку чи Вовчанськ. Набагато більша вирішальність — у двобої різних поколінь військових. І мова не...

Нелюди, що сміють казати про братерство: Z-блогери хваляться, як здали дівчину в катівню за українську мову

вівторок, 25 червень 2024, 21:55

Журналіст Денис Казанський розповів про трагедію, котра спіткала українська молода патріотка, намагаючись в чомусь переконати рашистів . "Росіяни самі не помітили, як перетворилися на монстрів - кровожерних і безжальних. Ексепримент чекістів із дегуман...