"Він не боїться озвучувати свої думки": Військовий експерт прокоментував заяву Павела щодо шансів України повернути всі території

Директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зазначив, що Петр Павел наголошує, що Україну треба прийняти до НАТО і ЄС, передають Патріоти України.

"Петр Павел - дуже послідовний політик, у нього немає зміни позицій. Він говорив про те, що в України буде тільки один шанс на контрнаступ, і залишився прихильником цієї ідеї. Він не боїться озвучувати свої думки, тоді як значна кількість західних політиків бояться щось сказати", - зауважив Мусієнко.

За словами директора Центру військово-правових досліджень, президент Чехії не боїться говорити, що Україна не може в осяжній перспективі повернути всі території військовим шляхом. Тому треба шукати альтернативне рішення, яке передбачало б замороження конфлікту, вступ України до НАТО і поширення статті 5 Північноатлантичного договору на ті території, які Україна буде контролювати.

"Тобто він говорить про гарантії безпеки й зазначає, що Україну треба прийняти в НАТО та в ЄС, щоб було зрозуміло, що Росія не нападе в майбутньому. Він поширює думки, які слухають окремі політики, ті, хто боїться їх висловити вголос. Павел намагається демонструвати себе прагматичним реалістом, але це не означає, що він перестає бути другом України. Усі оборонні програми продовжуються, у нас їх дуже багато, і вони тільки розвиваються", - наголосив Мусієнко.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...