"Він просто не зрозумів, що говорили... боявся щось друге відповісти": Зеленський фактично санкціонував добудову “Північного потоку-2” під час візиту Блінкена, - Чорновіл

Під час розмови з державним секретарем США Ентоні Блінкен Зеленський фактично підтримав рішення Вашингтону щодо скасування санкції проти “Північного потоку-2”. Про це в ефірі “Прямого” заявив політолог Тарас Чорновіл, зазначають Патріоти України.

“Я не знаю, як це можна було обговорити з Зеленським за ті 20 хвилин, скільки в нього тримали переговори з Блінкеном. В мене таке відчуття, що він просто не зрозумів, що його говорили. Але одне з основних питань це було саме питання енергетики. І по енергетичних питанням був цілий ряд обговорень”, – підкреслив політолог.

За його словами позиція США щодо скасування санкцій була відома вже напередодні зустрічі Зеленського та Блінкена.

“Зокрема, одне з переговорів це було абсолютно дике порушення корпоративного законодавства у нас по “Нафтогазу України” і паралельно з тим було очевидно було заявлено по “Північному потоку-2″. Тому, що на той момент рішення США про зняттю санкцій з основного оператора уже було ухвалено. Тобто Блінкен це не та людина, яка сьогодні говоритиме одне, а завтра друге. Зрозуміло, що Зеленському пояснили суть”, – підкреслив Чорновіл.

“В мене таке відчуття, що він не зрозумів, що йому сказали. Він у всьому підтримує дії США, ну він підтримує тому, що боявся щось друге відповісти. Але він не зрозумів, що йому казали, що санкції будуть і міняється ситуація”, – наголосив політолог.

Він зазначив, що Зеленський власними заявами виразив підтримку ідеї США про зняття санкцій і погодив добудову російського проєкту “Північний потік-2”.

“Формально Блінкен отримав фактично від однієї з країн партнерів, від країни отримає збитки від запуску “Північного потоку-2″ по суті схвалення свої позиції. Про, що і було сказано у звернені до Конгресу Сполучених Штатів Америки. На превеликий жаль, це фактично було санкціонування цієї добудови з українського боку. Діаметрально протилежна дії до того, що ми робили попередні п’ять років”, – заявив Трас Чорновіл.

Нагадаємо, Володимир Зеленський фактично підтримав скасування санкцій проти “Північного потоку-2”.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...