"Вірменія проведе 11-20 вересня спільні навчання зі США. Цікава динаміка", - Голобуцький

"Вірменія проведе 11-20 вересня спільні навчання зі США EAGLE PARTNER 2023", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Цікава динаміка:
- В січні 2023 Пашинян відмовив ОДКБ в навчаннях на території Вірменії
- В березні 2023 Вірменія відмовилася від своєї квоти заступника генерального секретаря ОДКБ без пояснення причин.
- В травні 2023 Пашинян заявив, що вихід країни з ОДКБ не знятий з порядку денного, бо ОДКБ нічого не робить для Вірменії, а "статус члена ОДКБ де-юре нам нічого не дає, тільки заважає нам обговорювати питання безпеки з іншими країнами".
- В липні 2023 Вірменія "через зайнятість фахівців" відмовилась від навчань ОДКБ в Білорусі "з ліквідації аварії на ядерному об'єкті".
- 3 вересня 2023 Пашинян заявляє "Наша залежність від Росії щодо безпеки була стратегічною помилкою".
- 5 вересня 2023 Вірменія відкликала свого постпреда в ОДКБ.
- 6 вересня 2023 до Києва з офіційним візитом на саміт перших леді і джентльменів прибула дружина прем'єра Пашиняна Анна Акопян і повідомить про партію гуманітарної допомоги Україні (першу від Вірменії від початку вторгнення).
- І за тиждень після цих демаршів крапку поставлять спільні навчання зі США.
--
В принципі, для Вірменії поведінка логічна: для Росії без контролю Грузії Вірменія - валіза без ручки. Спільного кордону нема: 100 км - найменша відстань від Вірменії до території РФ.
Після того, як Росія застрягла в "СВО", вона демонструє послідовну відстороненість від проблем Вірменії - не до того. А 2,7-мільйонна Вірменія (менше, ніж населення теперішнього воєнного Києва) має проблеми з нафтовим майже 11-мільйонним Азербайджаном, за котрим 85-мільйонна Туреччина.
Варто просто порівняти обсяги ВВП (за 2022 рік), щоб зрозуміти, чи національні інтереси Вірменії дозволяють просто так залишатись на боці Росії:
- Вірменія $19,5 млрд.
- Азербайджан $78,7 млрд
- Туреччина $906 млрд.
Тобто, весь заробіток Вірменії - це 2% від ВВП Туреччини. І чверть від ВВП Азербайджану. І сенс за таких умов Пашиняну зображувати "непохитну вірність братній Росії"? Він логічно пробує знайти реальних партнерів - котрі мають ресурси і можливості для конкретної допомоги Вірменії, а не просто числитимуться союзниками і підставлятимуть під санкції".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...