
Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
Конституція не дозволяє проведення парламентських виборів, якщо повноваження Верховної Ради завершуються під час дії воєнного стану, але прямо не забороняє обрати президента. Про це розповів член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Фе...
Боєць 7-го батальйону 114 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Сергій на позивний «Сержик» створив єдину у світі реактивну систему, встановлену на BMW-седані. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 15-й армійський корпус. . Зах...