
Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
Російський диктатор Владімір Путін говорив близько 30 секунд у мікрофон, який, як виявилось був вимкненим. Про це повідомляють і публікують відео у російських та білоруських Telegram-каналах, передають Патріоти України. У столиці Туркменістану Ашґабаді...
Українські бійці зачищають Куп’янськ Харківської області від російських окупантів. Бої тривають у центральній частині міста. Про це у п’ятницю, 12 грудня, повідомляє аналітичний проєкт DeepState, передають Патріоти України. «В результаті успішної опера...