Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
Секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара регулярно подорожує Європою власним літаком під час службових відряджень. За півтора року міський голова Дніпра Борис Філатов відпустив його у поїздки за кордон загальною тривалістю 61 день. Про це п...
Син речника російського диктатора Володимира Путіна Дмитра Пєскова, Микола Пєсков (також відомий як Микола Чоулз) стверджував, що служить у приватній військовій компанії Вагнер, у той час як насправді відпочивав на Мальдівах. Про це йдеться в розслідув...