
Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
У Гуляйполі точаться бої, росіяни то просочуються, то українські військові їх вибивають, але потроху ситуація стабілізується. Таку думку висловив керівник Центру вивчення окупації Петро Андрющенко, передають Патріоти України. "Я би не сказав, що дозосе...
Північна Корея прискореними темпами будує три великі маєтки на території гостьового комплексу Кумсусан у Пхеньяні. Як зазначає 9 грудня NK із посиланням на аналіз супутникових знімків, об'єкти можуть готувати для приймання іноземних лідерів найближчими...