Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, преставлення святителя Іоана Златоуста, архієпископа Константинопольського, і день пам'яті Ліснинської ікони Божої Матері. За старим календарним стилем - ...
Зняття санкцій з білоруської авіакомпанії "Белавіа" могли стати результатом домовленостей російського диктатора Володимира Путіна та спецпредставника Білого дому Стіва Віткоффа. Про це сказав журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України. "Є ...