
Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
Між представниками ГУР та військовослужбовцями в/ч А4005 сталося заворушення на території санаторію «Жовтень» у Кончі-Заспі. ГУР зауважує, що військові облаштувалися там незаконно і хочуть повернути об'єкт, повідомляють Патріоти України. За словами спі...
ТСН заявила, що її журналісту вдалось поспілкуватися в Парижі з донькою однієї з найбагатших жінок РФ Світлани Кривоногих та диктатора Володимира Путіна на ім'я Ліза. Вона проживає в французькій столиці та працює в одній із невеличких картинних галерей...