
Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
Російські війська продовжують затягувати свою піхоту в Сіверськ Донецької області, який "потроху переходить в руки ворога". Про це увечері в понеділок, 8 грудня, повідомив проєкт DeepState, передають Патріоти України. . "Противник продовжує затягувати...
На Україну чиниться тиск, щоб вона самостійно погодилася на передачу частини територій Росії. Такий сценарій дозволив би США визнати новий статус цих територій, не порушуючи власного законодавства. Про це в ефірі Еспресо сказав дипломат, голова секрета...