Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
Російські солдати зізнаються, що розчаровані своїм командуванням, владою та бізнесом, але все одно готові воювати до повного захоплення українських регіонів, які Путін оголосив російськими. Про це самі окупанти розповіли в телефонних інтерв'ю газеті Th...
"Пане Трамп. Якби не дощ в жовтні 1777 року, британці вже за два дні святкували б перемогу у Філадельфії, і ніякої Америки взагалі не існувало б", - пише бізнесмен та блогер Олексій Давиденко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти ...