Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
"Чому Олексій Федоричев досі веде бізнес в Україні? За даними Центру протидії корупції, "з початку повномасштабної війни Україна конфіскувала активів РФ щонайменше на 15 млрд грн", а Фонд держмайна отримав у своє управління 1175 об'єктів. Цифра, слід в...
На Донеччині, російський загарбник, почувши наближення українського FPV-дрона, вистрелив собі у голову із автомата. Відповідне відео опубліковано у телеграм-каналі Бутусов Плюс, інформують Патріоти України.