
Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
За останні кілька тижнів Україна чотири рази використовувала безпілотники для ударів по нафтових танкерах із "тіньового флоту" Росії, загострюючи війну на морі та демонструючи, що українські спецслужби почувають себе дедалі впевненіше, здійснюючи зухва...
У ніч проти 20 грудня російські військові зайшли у прикордонне село Грабовське, що на Сумщині. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на «Кордон Медіа». Понад 50 місцевих мешканців, які раніше відмовилися від евакуації, були примусово вивезе...