
Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
Журналісти проєкту "Схеми" встановили, що заставу в розмірі 40 млн гривень за фігуранта справи "Мідас" Дмитра Басова, кодове імʼя - "Тенор", внесли новостворена київська компанія та його адвокати, передають Патріоти України. За словами джерела у правоо...
Український співак Антон Вельбой, відомий під сценічним ім’ям Wellboy, розповів, що за останній рік набрав близько 20 кілограмів. Про це артист заявив у проєкті «Наодинці з Гламуром», передають Патріоти України. За словами виконавця, торік його вага ст...