Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
Ставка призначила командирів армійських корпусів, визначений їх склад. Організаційні зміни мають відбутись протягом місяця. Рішенням Верховного головнокомандувача В.Зеленського, головнокомандувача ЗСУ О.Сирського, командувача НГУ О.Півненко призначено...
Перша леді США Меланія Трамп після чотиритижневої відсутності повернулася до Вашингтона. Президент Дональд Трамп разом із дружиною відвідав прийом для членів Національної асоціації губернаторів у Східній кімнаті Білого дому, передають Патріоти України....