Готуємо найпопулярніший десерт у Вірменії. Гату можна зустріти практично скрізь, є навіть магазинчики, в яких продається лише це печиво. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається хоріз. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою.
Рецепт гата:
200 г вершкового масла
400 г борошна в/г
6 г розпушувача
5 г ванільного цукру
1 яйце
200 р. сметани
25 г цукру
дрібка солі
Хоріз:
125 г борошна в/г
125 г цукру
25 г вершкового масла
25 г олії
5 г ванільного цукру
75 р. смажених горіхів
Змащування:
1 жовток + 1 ст. л. молока
жменя волоських горіхів для оформлення
Смачного!
У четвер, 8 червня, у російському Білгороді неспокійно: на світанку у місті прогриміли вибухи. Про це повідомляють телеграм-канали. . Губернатор області В’ячеслав Гладков заявив, що над Білгородом спрацювала система ППО по двох повітряних цілях. . На...
Внаслідок підриву Каховської ГЕС на лівому березі Дніпра зруйновано багато укріплень першої лінії оборони росіян. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). "Знімки в ближньому інфрачервоному діапазоні (NIR), зроблені 7 червня, показують, щ...