Віталій Кім пустився берега. У фортифікаційних кошторисах Миколаївської адміністрації завищено ціни фактично на всі будматеріали, - журналіст-розслідувач

Серед 10 обласних адміністрацій – замовників фортифікацій, яких перевірили журналісти проєкту розслідувань "Наші гроші", завищені ціни практично на всі будівельні матеріали виявили в Миколаївської обласної військової адміністрації на чолі з Віталієм Кімом. Про це заявив в інтерв'ю "Українській правді" редактор проєкту Юрій Ніколов, передають Патріоти України.

"Віталій Кім пустився берега. Ми з’ясували, що у фортифікаційних кошторисах Миколаївської адміністрації були найдорожчі колоди по всій України. Найдорожчі від усіх облдержадміністрацій, у два рази дорожчі, ніж у тих скандальних закупівлях Харкова. І це мається на увазі ціна колод без доставки", – сказав він.

Ніколов додав, що фортифікаційні підряди Миколаївська ОВА замовила на загальну суму 0,5 млрд грн. "І в тих кошторисах ми бачили завищені ціни фактично на всі будматеріали, які використовувалися для фортифікацій, – підкреслив Ніколов. – Аж так відзначитися зуміла тільки Миколаївська обладміністрація і ще трохи поруч Волинська. Решта обладміністрацій, які ми аналізували, – загалом у нас було в переліку 10 замовників фортифікацій – мали набагато пристойніші ціни. Тобто можна казати про те, що в сім'ї не без урода. Не всі хворі, а знайшлося одне пацавате дитя. От така біда".

Журналіст зауважив, що цим після виходу 30 травня розслідування "Наших грошей" мали б зацікавитися Державна аудиторська служба, Національна поліція і, зважаючи на суми, ще й Національне антикорупційне бюро, але влада не реагує на такі викриття і про жодне кримінальне провадження по цій темі він не чув.

"Це не дитсадочок десь у тилу відремонтувати-притирити. Це про фортифікації. Питання в тому, що на одну й ту саму суму маємо менше фортифікацій, ніж могли. А потім виходить така дичина, як на Харківщині, що всі дивуються: "Рашисти наступають, а де наші фортифікації?" – "А грошей не вистачило". А виявляється, що фортифікацій могло бути на ті самі гроші просто більше. Більше територій захищено. Оце та сама корупція, яка вбиває. У чистому вигляді", – заявив Ніколов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...