Вів кулуарні переговори зі США від імені Лукашенка: Стала відома причина вбивства глави МЗС Білорусі Макея, - соцмережі

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей несподівано помер наприкінці листопада у віці 64 років. Його могли вбити за те, що дипломат вів кулуарні переговори зі США від імені білоруського диктатора Олександра Лукашенка за спиною РФ. Є інформація про те, що Макей обговорював із представниками Штатів можливість ослаблення санкцій щодо Білорусі. Про це повідомив Telegram-канал "Досье Шпиона", який веде співробітник однієї зі спеціальних служб, передають Патріоти України.

За його даними, Макей вів переговори із групою американських дипломатів. Йшлося взаємовигідне співробітництво двох країн та пошук шляхів для врегулювання відносин між США та Білоруссю.

"Основною переговорною лінією, на яку спирався Макей, було невизнання ОБСЄ Білорусі як учасника війни в Україні. Він активно обстоював ідею відродження двосторонніх відносин між країнами за вказівкою Олександра Лукашенка", – сказано в повідомленні.

Автор каналу зазначає, що процес пошуку взаєморозуміння між РБ та США, зважаючи на все, активно рухався. Зокрема, у Штатах вітали те, що у 2022-му році влада Білорусі випустила з в'язниці 25 осіб, яких заарештували за участь у мітингах після президентських виборів 2020 року. Однак незабаром про ці переговори, санкціоновані Лукашенком, стало відомо спецслужбам РФ.

Відомо, що востаннє Макей контактував із американськими дипломатами лише за 5 днів до смерті. У ході цих переговорів сторони шукали способи послабити санкції проти Білорусі щодо експорту добрив з республіки та імпорту в РБ медичного обладнання.

"Після того, як чиновникам РФ стало відомо про подібні дії, санкціоновані Президентом Лукашенком, кампанія з втягування регулярних військ Білорусі у війну в Україні значно посилилася. Одним із маркерів цього руху є візит міністра оборони РФ Сергія Шойгу для зустрічі з Лукашенком та своїм візаві Віктором Хреніним", – сказано в повідомленні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...