"Вкрай безвідповідальна поведінка": Росіян підозрюють у глушінні сигналу на літаку міністра оборони Британії, - Reuters

Російську Федереацію підозрюють у глушінні супутникового сигналу літака, на якому голова міноборони Великої Британії Грант Шаппс повертався з Польщі. Про це з посиланням на джерело в британському уряді ті журналістів, які подорожували з Шаппсом, повідомляє інформагентство Reuters, передають Патріоти України.

Сигнал GPS на літаку було заблоковано протягом близько 30 хвилин в той момент, коли літак пролітав поблизу Калінінградської області Росії. Мобільні телефони не могли підключатися до інтернету, тож літак був змушений використовувати альтернативні методи для визначення свого місцеперебування.

У міністерстві оборони Британії відмовилось офіційно коментувати ситуацію. Співрозмовник відомства в коментарі The Times заявив, що британська авіація має алгоритм дій на випадок подібних збоїв, але вони "створюють невиправданий ризик для цивільних літаків і можуть потенційно загрожувати життю людей".

"Цьому немає жодного виправдання, і це вкрай безвідповідальна поведінка з боку Росії", - зазначив посадовець.

Росія раніше регулярно глушила сигнал на британських літаках, які злітають з авіабази Акротірі на Кіпрі, але з бортами, на яких перебувають британські високопосадовці, таке трапляється рідко, зазначає видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...