Влада ЄС вперше видала візи групі російських дезертирів

Влада ЄС вперше видала візи цілій групі російських дезертирів. Вони вже подали запит на притулок у Франції. Про це у п’ятницю, 11 жовтня, повідомила російська служба BBC, передають Патріоти України.

Зазначається, що серед отримувачів віз один брав участь у війні проти України. Троє кадрових офіцерів і двоє мобілізованих уникли відряджання на фронт.

За словами правозахисників, для європейської влади важливою була «яскраво виражена послідовна [антивоєнна] позиція, а не тільки сам факт дезертирства».

За даними BBC, на початок жовтня всі шестеро дезертирів дісталися Франції, де вже розпочали процедуру отримання притулку. У липні 2023 року Національний суд Франції з питань права на притулок (CNDA) виніс постанову, якою підтвердив право російських дезертирів і ухильників на отримання притулку.

До червня 2024 року цей статус отримали 102 громадян країни-агресора Росії, які втекли від мобілізації, повідомляло AFP. Однак серед них не було дезертирів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Путіна вибір невеликий: або принизити главу Чечні, або… себе особисто, - журналіст

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 21:44

"Рамзан прилюдно пообіцяв помститися двом дагестанцям та інгушу: депутатам Держдуми РФ Різвану Курбанову та Бекхану Барахоєву, а також сенатору Сулейману Керімову, який у цій компанії — справжній селебріті: зустрічався із ведучою Тіною Канделакі та бал...

Влада ЄС вперше видала візи групі російських дезертирів

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 21:30

Влада ЄС вперше видала візи цілій групі російських дезертирів. Вони вже подали запит на притулок у Франції. Про це у п’ятницю, 11 жовтня, повідомила російська служба BBC, передають Патріоти України. Зазначається, що серед отримувачів віз один брав учас...