"​Владна команда запустила черговий мем серії "за 2-3 тижні" - цього разу йдеться про перевірки довідок ухилянтів і лікарів, що такі довідки видають", - Голобуцький

"Владна команда запустила черговий мем серії "за 2-3 тижні" - цим разом йдеться про поголовні перевірки довідок ухилянтів і лікарів, що такі довідки видають. З наступним примусовим поверненням тих, хто виїхав за підробними довідками", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"По-перше, в який спосіб вони перевірятимуть підроблення - якщо людина за кордоном? А в тих, хто тільки отримав довідку, але не виїхав? Якщо в довідці вписаний якийсь очевидний діагноз ("нефункціональне око", як в мене, "ампутована кінцівка"...) - то визначити, підробна довідка чи ні, можна на око за одну секунду. А якщо діагноз складніший і без очевидних ознак? Ще раз повний курс досліджень за пару тисяч/ десятків тисяч? Бо чиновник "щось запідозрив"? Це прекрасний привід для масових позовів від реально хворих.
По-друге, про "можливість примусового повернення" - вона нереальна, і це розуміють всі. Бо довідка, реальна чи підробна, потрібна тільки на нашому боці, для виїзду. А для в'їзду до іншої країни вона не є ані підставою в'їзду, ані підставою депортації. Це крім того, що сама по собі депортація - тривала процедура на кілька років. І для початку треба організувати судовий позов. Коротше, з цим - абсолютно без шансів.
І по-третє. Для чого був цей анонс "2-3 тижні"? Щоб всі, хто купив (чи навіть не купив, а чесно отримав) довідку, встигли залишити Україну про всяк випадок, би уникнути репресій? Що за дивні піжмурки "хто не сховався - я не винуватий"?
Та й взагалі сенсу цієї раптової ініціативи я не розумію. Реально тут досить наявних точкових акцій антикорупційних органів і МВС - суто щодо продавців довідок (хоча частіше це схоже на покарання окремих фігурантів за демпінг надто низькими розцінками за довідки, а не на боротьбу з корупціонерами). А на який результат розраховувала влада?

Поки спостерігаємо за звітами щодо ситуації на пунктах перетину кордону - наскільки зростуть черги найближчими тижнями".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...