Власник клубу, де проводили "голу вечірку", подарував РПЦ... фальшиві мощі Миколи Чудотворця, - ЗМІ

Власник московського клубу "Мутабор", в якому пройшла скандальна "гола вечірка", подарував Російській Православній Церкві частинку мощей Миколи Чудотворця, але реліквія, швидше за все, - підробка, інформують Патріоти України.

Як повідомляє "Радіо Свобода", після інциденту з "голою вечіркою" власник "Мутабора" Михайло Данилов подарував мощі храму Знамення ікони Божої Матері в Романовому провулку. За даними видання, цей храм знаходиться у веденні Управління справами Адміністрації президента РФ і до недавнього часу був недоступний для вільного відвідування.

Відзначається, що своїм підношенням підприємець продовжив низку виправдань учасників вечірки, які потрапили після скандалу в опалу. "Ми проти мракобісся, диявольщини, ми підтримуємо церкву всіляко", – сказав Данилов.

Бізнесмен стверджував, що мощі, викуплені в самому Ватикані, привезли ще в листопаді 2023 року, але він спеціально чекав Різдва. Тобто, підношення було зроблено через два тижні після того, як в "Мутаборі" пройшов корпоратив з дрес-кодом "almost naked" ("майже голий").

Сертифікат про справжність мощей супроводжувався текстом на латині, і, як випливало з напису на ньому, видала його єпархія італійського міста Новара в 2018 році, підписаний він іподияконом Франко Дж. Черруті.

"Радіо Свобода" знайшло ще кілька зображень і згадок таких же сертифікатів про справжність мощей, виданих цією ж єпархією і мають такий же підпис Черруті. Всі випадки стосуються мощей, які передавалися в дар російським храмам, сертифікати були датовані, зокрема, 2011 і 2013 роками. Приклавши ці фото, видання направило в Новару відповідний запит, і отримало відповідь, з якого випливало - іподияконом Франко Черруті дійсно служив в курії Новари, де завідував сховищем реліквій. Однак робота Черруті на цій посаді закінчилася в 2015 році.

"Тобто за 3 роки до дати, зазначеної на сертифікаті з його підписом про справжність мощей св.Миколая, подарованих власником "Мутабора" настоятелю підвідомчого Адміністрації Президента РФ храму", - йдеться в публікації.

Журналісти також просили пояснити, чи є справжнім подарунок Данилова, але відповідь з Італії не отримали. Не увінчалася успіхом спроба дізнатися, за яких обставин бізнесмен придбав святі мощі - власник клубу вважав за краще промовчати.

Мощі від "Мутабора" - не єдина реліквія, чия справжність підтверджена сертифікатом від Черруті. Італієць також підписав документ на частку Пояса Пресвятої Богородиці, яку влітку 2011 року підприємець Вадим Жимиров передав Казанському собору в Санкт-Петербурзі. Тоді повідомлялося, що Жимиров привіз реліквію не з Італії, а з грецького Афону. У листопаді 2011 року, в свято Казанської Божої Матері, на поклоніння подарованої частинці Пояса Богородиці в Казанському соборі вишикувалися величезні черги.

"Гола вечірка" в РФ - деталі

Нагадаємо, вечірка-корпоратив пройшла в московському клубі "Мутабор" 20 грудня з дрес-кодом "almost naked" ("майже голий"). На неї прийшли багато російських знаменитостей - Філіп Кіркоров, Ксенія Собчак, Лоліта Мілявська, Діма Білан, Джиган та інші. Ціна квитків на відкриту частину вечірки досягала мільйона рублів. Фото і відео з "голої вечірки" потрапили в соціальну мережу, після чого вибухнув скандал. На телеведучу Анастасію Івлєву, яка організувала корпоратив, і на його учасників "пішли" доноси, захід назвали "мракобіссям". Російський репер VACÍO, який засвітився в одних кросівках і шкарпетці, натягнутому на геніталії, заарештований на 15 діб. Під роздачу потрапив співак Філіп Кіркоров-артист публічно вибачився – але кадри з ним вирізали з фільму "Іван Васильович змінює все", де він зіграв російського імператора Петра I.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...