Власники "Епіцентру" 8 років платили зарплату "управителю" бізнесу на окупованій Донеччині, який підтримує Путіна, - розслідування

Українські розслідувачі з'ясували, що власники гіпермаркету "Епіцентр" – народний депутат Олександр та його дружина Галина Гереги – платили зарплату "управителю" бізнесу на тимчасово окупованих територіях Геннадію Гальчуку. При чому робили це протягом тривалого часу – з 2014 по 2022 рік. Сам же Гальчук раніше був директором "Епіцентру" у Макіївці, однак після 2014 року залишився на окупованій частині Донбасу і продовжив управляти створеною замість "Епіцентрів" мережею "Галактика" – зареєстрованої за правилами підконтрольних Росії адміністрацій. Про це повідомляють "Схеми", передають Патріоти України.

Там зазначають:

  • "Галактики" під керівництвом Гальчука співпрацювали з адміністраціями угруповання "ДНР";
  • у 2023 році він став депутатом від провладної російської партії "Єдина Росія" – внаслідок проведення незаконних виборів на окупованій частині Донбасу.

"Зарплатні відомості, отримані із двох незв'язаних між собою джерел у податкових органах України, свідчать про те, що Гальчук продовжив перебувати в штаті українських компаній Герег і після окупації Донбасу, і після 24 лютого 2022 року. "Нова Лінія" (також належить Герегам. – Ред.) та "Епіцентр" регулярно нараховували Гальчуку зарплату до липня 2022 року", – йдеться у розслідуванні.

При цьому наголошується: за ці 8 років Гальчук регулярно приїжджав із окупації на підконтрольну Україні територію. А крім того, "фінансував партію Герег" – "За конкретні справи".

Скільки грошей отримав Гальчук

За даними журналістів, компанія "Нова Лінія 1" з липня-2015 до кінця вересня-2016 нарахувала Гальчуку 85,79 тис. грн зарплати. А "Епіцентр К" з вересня 2013 року по 28 липня 2022 року – 1,321 млн грн.

Повна підтримка Путіна

Як зазначають автори матеріалу, Гальчук брав активну участь в окупаційному управлінні Росією т.зв. "ДНР". Зокрема:

  • у 2022 році очолив "регіональне відділення" всеросійської організації "Деловая Россия";
  • у 2023-му отримав посаду у владних органах "ДНР";
  • ватажок угруповання Денис Пушилін включив Гальчука до Інвестиційного комітету;
  • восени 2023 року Гальчук балотувався від провладної російської партії "Єдина Росія" під час псевдовиборів у Макіївці та був оголошений депутатом.

При цьому, наголошується, він усіляко демонстрував лояльність режиму. Зокрема:

  • називаючи президента РФ Путіна головнокомандувачем – роблячи таким чином наголос на військовій складовій його правління;
  • заявляючи про повну підтримку його дій.

"Я повністю підтримую нашого верховного головнокомандувача Володимира Володимировича Путіна", – говорив Гальчук.

Колишні "Епіцентри" активно співпрацювали з окупантами

Сама мережа "Галактика", зазначається, відкрито співпрацювала з підконтрольними Росії місцевими адміністраціями. Так, там:

  • дарували автомобілі керівництву "МНС" угруповання "ДНР";
  • після повномасштабного вторгнення Росії в Україну постачали товари для тюремних адміністрацій, рятувальників та спецслужб угрупування "ДНР";
  • у самих торгових центрах відзначали російські свята та вітали з "днем республіки".

Фінансував партію Герег

Тим не менш, така активна підтримка окупантів не заважала Гальчуку регулярно приїжджати до України. Наприклад, лише у 2019 році він приїжджав щомісяця, а "в окремі місяці – кілька разів".

"Також, згідно з даними НАЗК, у 2016 році Геннадій Гальчук фінансував партію "За конкретні справи". Яку заснували Олександр та Галина Гереги", – наголошують розслідувачі.

Про що це свідчить

Резюмуючи, автори матеріалу зазначають: є підозри, що після окупації Гереги не втратили бізнес на Донбасі. І продовжують – хай і непрямо і під іншою назвою – кого контролювати.

"Як це ще можна пояснити, окрім як обґрунтованою підозрою, що колишні "Епіцентри" в окупації хоч і перейменувалися у "Галактики", але все одно залишилися під контролем Герег через Геннадія Гальчука, якого, виявляється, із "Епіцентру" навіть не звільняли?" , – констатується в розслідуванні.

При цьому, наголошується, Герега прямі питання, чи продовжував він вести бізнес у Донецькій області після окупації 2014 року і чому Гальчуку нараховували зарплату до липня 2022 року, "залишив без відповіді, як і запит редакції". А сам Гальчук "проігнорував повідомлення журналістів".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...