Вода для Криму: "Для відновлення ґрунту півострову потрібно 5-6 років подавати воду з материкової України", - вчений

До анексії 80% води півострову давав Північно-Кримський канал, 20% - це внутрішні джерела

Навіть за умови відновлення постачання води по Північно-Кримському каналу, що в уряді України обіцяють зробити лише після деокупацію півострова і Донбасу, грунт в Криму зможе відновиться лише через п'ять-шість років. Такий прогноз дав російський вчений, старший науковий співробітник Інституту водних проблем РАН Юрій Медовар, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

«Пустили воду, пішла фільтрація, насичення зони аерації, починаються поливи, промивної режим. Я думаю, років через п'ять-шість, напевно, грунт відновиться», - зазначив він.
Відповідаючи на питання про те, чи залишиться Крим без води, Юрій Медовар сказав: «Ви зараз абсолютно чітко оцінили ситуацію, яка склалася в Криму. І інший ситуації в Криму після 2014 року не можна було б очікувати за будь-яких сценаріїв. Ось чому. Якщо ми з вами складемо просте балансове рівняння - прихід води на Кримський півострів: 80% давав Північно-Кримський канал, 20% - це внутрішні джерела».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед терактом у Крокусі проходила спецоперація! Затримали групу бійців. Помітили дивну зброю - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:15

У Росії 22 березня стався теракт у «Крокус Сіті Холі». Загинуло багато людей, також є постраждалі. Незадовго до теракту біля «Крокусу» затримали групу спортсменів. Але чому? Що там відбувалося? Як Кремль заплутався у своїх словах коментуючи теракт? Куд...

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...