Вода наближається зі швидкістю 15-20 км на годину: У Росії затоплює ще одне місто (відео)

Вдень 13 квітня російські ЗМІ та Telegram-канали повідомили, що під загрозою повені в РФ опинилося місто Курган, передають Патріоти України.

Водночас губернатор Курганської області Вадим Шумков повідомив про «вкрай малу» кількість жителів Кургана, які виїхали з можливих зон підтоплення.

О 13:09 він написав, що паводок підходить до населених пунктів Утятське і Бараба «зовсім поруч із Курганом». У коментарі російському пропагандистському агентству ТАСС Шумков стверджував, що скидання води з водосховищ у Казахстані залишається в 45 разів вищим за норму, а довжина хвилі, що йде на Курган, становить 30−50 км. Щоб вплинути на бажання місцевих жителів евакуюватися, у місті увімкнули сирену повітряної тривоги. Відео, на якому її чути, опублікував російський Telegram-канал Readovka.

У коментарі до відео, опублікованого о 16:03 сказано, що, за словами Шумкова, на той час воді залишалося до Кургана 50 км, а рухалася вона зі швидкістю 15−20 км/год.

О 19:04 в МНС РФ заявили, що в Курганській області триває інтенсивне зростання рівня води в річці Тобол, а у Притобольному, Кетовському, Білозерському районах і Кургані триває превентивна евакуація.

У Telegram-каналі Притобольського муніципального округу о 18:36 оголосили про те, що жителям сіл Межюорне, Утятське і Нагррське необхідно терміново евакуюватися. Також повідомляють про необхідність евакуюватися жителям сіл Плотнікове, Ялим, Нижнєберезове, Підгірна, Глядянське, Арсеновка і селища Водне.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...