Вогнева міць України зростає: Експерт розповів про новий місячний рекорд утилізації сил окупантів у червні

Прогнозується, що СОУ досягнуть оптимальної кількості артилерійських пострілів по лінії фронту десь через місяць, коли логістична система НАТО + ЗСУ нарешті наситять передові підрозділи військовими поставками Пентагону з виділених США пакетів допрмоги

Олександр Коваленко констатує, що наразі вже зрозуміло - у червні Сили оборони України знищили рекордну кількість спецтехніки та артилерії окупантів.

Як і очікувалося, встановлено абсолютний рекорд втрати російськими окупаційними військами протягом місяця спецтехніки. У червні українські захисники знищили 228 одиниць спецзасобів, за допомогою яких росіяни намагалися облаштувати позиції, зокрема біля північних кордонів України. Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, інформують Патріоти України.

"Бажання рити біля лінії бойового зіткнення та евакуювати звідти призводить саме до таких результатів", – зазначив експерт.

Він додав, що найближчим часом буде встановлено інший абсолютний місячний рекорд втрат за весь період повномасштабної війни – знищення ворожої артилерії.

"На сьогодні показник 1137, у той час, як абсолютний рекорд - 1160", – повідомив Коваленко про стан справ на ранок 27 липня. Варто зазначити, що згідно статистики Генштабу середній рівень щоденних втрат ворогом артилерійських засобів складає від 30 одиниць і вище.

За словами військового експерта, контрбатарейна боротьба Сил оборони України виходить на новий рівень після отримання більшої кількості боєкомплектів.

"Снаряди почали надходити й це дуже добре. Дуже добре і те, що якість контрбатарейної боротьби російських окупаційних військ погіршується, що пов'язано як з гаубицями, які вони отримують, так і з боєкомплектами", – пояснив Коваленко.

На його думку, до кінця місяця, втрати окупантів автотранспорту та особового складу вийдуть на другі позиції за весь період повномасштабної війни.

"Не думаю, що втрати автотранспорту в червні 2024 року стануть у росіян рекордними, так само як і за особовим складом, але другим - 146%! Очікувані втрати особового складу можуть балансувати за найскромніших очікувань між 34-35 тисячами. А ось автотранспортом перевищать 1 600", – зазначив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Прихильники московської церкви нервують: хто і як захищає рпц в Україні

вівторок, 2 липень 2024, 8:56

Мірою того, як кількість підписів за розгляд законопроекту про заборону московської церкви наближається до необхідної для прийняття рішення, прихильники рпц в Україні нервують. Нервуючи, здають себе з потрохами – хоч, певне, їм здається, що вони виявля...

Народні прикмети на 2 липня: У день Берегині краще не планувати далеку поїздку. Традиції та заборони свята

вівторок, 2 липень 2024, 7:05

2 липня за новим календарним стилем (14 липня - за старим) - Покладення ризи Пресвятої Богородиці, яке відбулося у Влахерні. 2 липня за старим календарним стилем згадують святого мученика Зосиму Аполлоніадського. Також за старим календарем триває Петрі...