"Волосся зрізали разом зі шкірою ...": Лікарка розповіла про звірства силовиків у мінському СІЗО

При цьому практично всі, з ким спілкувалася лікарка, говорили, що за три доби їли, в кращому випадку, один раз.

Лікарка-волонтер однієї з мінських лікарень розповіла, які травми затримані білоруськими силовиками люди отримували в СІЗО. Неврологиня, що працює на швидкій допомозі, дала інтерв'ю виданню DW, в якому повідомила, що ніч з 13 на 14 серпня оглядала людей, що виходили з Центру ізоляції правопорушень (ЦІП) на Окрєстіна, передають Патріоти України.

«Спочатку випускали тих, хто, якщо можна так сказати, не надто постраждав: люди були з синцями, але виходили самі і досить бадьоро. Після 3 години ночі стали звільняти тих, хто був сильно побитий. У них були так звані "окуляри" - стікаючі синці під очима. Такі з'являються при травмах голови середнього ступеня тяжкості. Я оглядала людей з проломленим черепом, тобто була видна вм'ятина від удару тупим предметом», - розповіла лікарка.

Вона зазначає, що людей особливо сильно били по ногах. Результатами були величезні гематоми і переломи кінцівок: пальців, променевих кісток, пошкодження суглобів, інфіковані переломи.

«Запам'ятався хлопець, якому дреди зрізали разом зі шкірою голови. За його словами, співробітники ізолятора не люблять людей, які чимось зовні відрізняються: якщо у людини був пірсинг чи татуювання, били більше інших. Говорили ще, що затриманих ділили на групи і позначали фарбою: наносили на одяг або просто на голову. Наприклад, якщо під час обшуку в телефоні знаходили фото з акцій протесту, білий браслет або біло-червоно-білий прапор, людей позначали і били з особливою ретельністю», - додала неврологиня.

При цьому практично всі, з ким спілкувалася лікарка, говорили, що за три доби їли, в кращому випадку, один раз.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...