"Вони в глухому куті: Аналітик вказав на проблеми росіян на ключових ділянках фронту

Формування плацдармів Сил оборони України на лівому березі Херсонської області поставило в глухий кут російське командування. Крім того, у окупантів не все так райдужно в районі Авдіївки, куди вони перекинули чималі ресурси, зазначають Патріоти України.

"А все почалося 10 жовтня, саме тоді, коли лампасоносці отримали від свого "верховного" наказ піднести йому на блюдечку з блакитною каймою Авдіївку. Згідно з первинним планом, в рамках наступу 10 жовтня двома ешелонами російських окупаційних військ повинні були оточити Авдіївку, тим самим створивши оптимальні умови для окупації міста до Нового року, надавши Путіну "перемогу", яку б він згодував би своїм споживачам інформаційного фаст-фуду. План провалився з тріском", – розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

В результаті Авдіївка стала тягнути ресурс окупантів з інших плацдармів – в першу чергу з луганського, зі складу угруповання військ "Центр". За словами експерта, під Авдіївку зараз перекинута найбільш боєздатна частина цієї групи військ. Зокрема, майже в повному складі туди відправлена 2 загальновійськова армія, 55 ОМСБр 41-ї загальновійськової армії, 239-й танковий полк 90-ї танкової дивізії. Але, як зазначив Коваленко, цього росіянам не вистачило для того, щоб вирішити питання з оточенням Авдіївки.

"Воно й не дивно, адже я неодноразово звертав увагу на те, що можна бути найбільш боєздатною бригадою, але це не означає – ефективною, бо ти найбільш боєздатний порівняно з іншими. В умовах відсутності в російських військах повної штатної комплектації, полк по своїй боєздатності може бути порівнянний з батальйоном. Хоча, чому "може бути" – так і є. Крім того, нервозність командування російських окупантів в районі Авдіївки змушувала їх задіяти не повноцінні частини і з'єднання, а кидати в бій окремі підрозділи", – підкреслив оглядач.

Все це призвело до того, що до Нового року поставлені російським диктатором Путіним завдання під Авдіївкою не будуть виконані. А прискорити цей процес можливо тільки за рахунок насичення зон оперування додатковим ресурсом, пояснив Коваленко.

"Простіше кажучи – продовжувати тиснути кількістю. Але, де її взяти? Угруповання військ "Центр" виснажене і навіть частково посилюватиметься підрозділами угруповання військ "Захід". Південь? Але на півдні в окупантів теж не все райдужно. Лівий берег підминають під себе Сили оборони України, продовжуючи розширювати плацдарми. Дорога першого рубежу з Олешок до Нової Каховки перерізана в декількох місцях, а над трасою 2206 нависає привид неминучого фізичного контролю", – звернув увагу експерт.

Так, командування російського угруповання військ "Дніпро" спішно сформувало три тактичні групи, для блокування Сил оборони України в районі Козачих Лагерів і Кринок, а 70-а МСД і 7 ДШД в "режимі очікування".

"Причому, нагадаю, що 7-ма ДШД була повернута з Запорізької області для посилення угруповання військ "Дніпро", хоча до того повинна була посилювати угруповання військ "Схід", – додав оглядач.

Із Запорізької області забрати когось росіянам теж буде складно. Якщо противник піде на цей крок, послабиться потенціал російських окупантів у клині, який забили Сили оборони України у другу лінію оборони.

"Ось і спостерігається цікавий шпагат. Для взяття Авдіївки до Нового року російським окупаційним військам потрібен ще ресурс. Взяти його ніби є звідки, як ніяк, а понад 400 тис. окупантів у зоні бойових дій, але якість не дає ефекту. А там, звідки забирають, виникає проблема ослаблення ділянки, яку потрібно компенсувати. Ресурсний тупик? І без мобілізації його не вирішити? А поки в Росії не пройдуть вибори, тема мобілізації – табу", – сказав Коваленко.

Таким чином, виникає ситуація, коли пресинг Сил оборони України на лівому березі Херсонської області і відчайдушне бажання російських військ окупувати Авдіївку створюють "непередбачуваний натяг в російських військах, при якому десь щось та має затріщати".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...