"Вопреки усилиям противников, становление ПЦУ продолжается": Політолог Яхно розповіла, як нова влада переслідує українську автокефалію на догоду Московському патріархату

Патріоти України пропонують ознайомитись з публікацією політолога Олесі Яхно щодо значення визнання Еладської православної церкви ПЦУ та переслідування не лише активістів, котрі відстоювали перехід громад з-під влади Москви, але навіть чиновників, котрі чесно виконували свою роботу з законної реєстрації нового статусу парафій. Далі мовою оригіналу.

"По поводу признания Элладской православной церкви автокефалии ПЦУ

Отдельно напишу о таком важном событии, как признание Архиерейским собором Элладской православной церкви автокефалии Православной церкви Украины. Элладская церковь стала первой из поместных православных церквей, которая признала ПЦУ.

После смены власти и в целом безразличного отношения Владимира Зеленского к процессу становления ПЦУ мы наблюдали ряд негативных тенденций.

Во-первых, юридический отдел Московского патриархата в Украине обратился в Киевский окружной админсуд с иском об отмене регистрации ПЦУ.

Во-вторых, предпринимаются усилия по дискредитации украинской церкви через СМИ.
.
В-третьих, зафиксированы случаи преследования тех, кто боролся за автокефалию ПЦУ. Уголовные дела возбуждены как на центральном, так и не региональном уровнях. В частности, на допросы вызывают начальника департамента религий Министерства культуры Андрея Юраша. А в Виннице вообще уволили сотрудника ОГА Игоря Салецкого только за то, что он регистрировал переходы епархий в подчинение ПЦУ.

Это все делается с целью: 1). сорвать процесс перехода приходов МП к ПЦУ; 2). не допустить признания автокефалии Украинской Церкви другими православными поместными церквями. Но, как видим, вопреки усилиям противников становление ПЦУ продолжается.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...