Ворог б'є з мікрорайону Канал у три сторони: Військовий розповів про ситуацію в Часовому Ярі

Військовослужбовець ЗСУ та політолог Кирило Сазонов розповів про ситуацію у місті Часів Яр станом на ранок 1 червня, передають Патріоти України.

"Ситуація важка, тут продовжуються обстріли, дуже багато працює мінометів, КАБів, авіації, трохи менше ствольної артилерії, працюють касетами. Уночі, ближче до ранку, була спроба ворожого штурму, дуже добре відпрацювала наша арта, 41-ї бригади. Ворог намагається просуватись вздовж дороги з Бахмуту на Костянтинівку, щоб вийти до Костянтинівки, звідти на захід - Покровськ, на північ вже Дружківка, Краматорськ, Слов'янськ, але там не дуже вдале місце для нього й відкрита місцевість. На південь від дороги він трохи просувався, але його зупинили й попереду канал - природна перепона для просування техніки", - пояснив Сазонов.

За словами військового, на півночі російські окупанти намагаються вийти на кордони міста Часів Яр через залишки одноповерхової забудови, що вже перетворилися на сміття. "На жаль, мікрорайон Канал вже обстрілює з трьох боків та намагається штурмувати, але цей мікрорайон по ту сторону каналу в напрямку Бахмута. Мікрорайон Новий та Старий Часового Яру, вони за каналом і це для них, мабуть, найважливіша перепона. Тримаємося, Часів Яр під контролем Збройних Сил України - це українське місто, панівна висота, така ситуація", - розповів політолог.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищили пункт управління армії РФ! Є втрати у штабі. У Росії вибухнув пороховий завод і база дронів, - Снєгирьов

понеділок, 8 липень 2024, 8:05

Українські військові продовжують нищити стратегічно важливу для росіян техніку на Херсонщині. Так, у п'ятницю, 5 липня, уражено пункт управління російської армії в районі Нової Каховки. За попередніми даними, знищено дві станції – електроживлення та зв...

Народні прикмети на 8 липня. Про що українки молили цього дня Пресвяту Богородицю

понеділок, 8 липень 2024, 7:05

8 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують великомученика Прокопія, а також явлення Казанської ікони Пресвятої Богородиці. У народі день прозвали Прокопів або Зажинки. Про традиції та прикмети 8 липня і яке сьогодні свято відзна...